[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (49) 梨花bb IQ2000

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我仲未開第2今季睇呀
一黎忙二黎想儲埋一炮過睇
同樓主#1沙都子有咩分別
唔使驚
正常應該唔明仲要爭咁多集
先行圖見到有羽入唔方有好嘢
扮喊

都幾肯定14集個沙都子仲未知梨花返左黎

最後要圭一講起先知要繼續搵佢
諗起佢藏係祭具殿又係魅音既提議
沙都子完全冇諗過佢有古怪
咁即係可能係咁啱之前嘅梨花去過嘅碎片冇遇過輪迴沙包。今次係沙包輪迴碎片同梨花嘅碎片重疊左。沙包輪迴有佢本身嘅任務。
鬼騙、綿騙同崇騙既沙都子一定係同17集係同一個
鬼騙:比驚奇盒打中既沙都子係17集有記憶被打過
綿騙:最後沙都子帶住醬油瓶去園崎家
崇騙:最後帶圭一入屋既一切行為,棒球能力比甲子園龜田更強
14集既沙都子係赤坂線果個,你可以唔信,但哩個沙都子被評價打麻雀能力好強,算係一條證據
基本上頭3篇可證實佢都係輪迴緊果個
你話中間會有一兩個碎片既沙都子係唔識輪迴既可能性好低
比較合理係全季故事既沙都子都係同一個
鬼騙個到唔係好明
有記憶係代表17集嘅沙都子經歷過鬼騙
但鬼騙嘅沙都子如果都係輪迴者 點解無好似17集咁避開再話自己已經睇穿左

其實我諗極都唔明 點解17集沙都子要避開
如果話身體自然反應 但鬼騙又無
諗唔明點解 鬼騙同17集反應會唔同
正常一係都避開 一係都唔避
諗緊一個問題
鬼騙 沙都子同梨花係唔係第一次輪迴
鬼騙 麗奈疑似對沙都子有記憶
咁鬼騙就應該唔係沙都子第一個世界嚟

但鬼騙 就應該係梨花第一個世界嚟
咁即係就算無輪迴者梨花
其他世界 沙都子都會面上有血?
沙都子比起梨花更早輪迴嘅話
咁梨花未嚟既時候
沙都子又會唔會殺死個個普通梨花
因為鬼騙,沙都子係第一次接觸個驚奇盒
沙都子唔係第一次
梨花係哩個世界係第一次
係哩個世界本來既梨花係冇5年後記憶既舊梨花
有刁入=有最後一塊拼圖
羽入一定係好人
簡單講沙都子一直玩緊遊戲
點知魔女梨花捨奪佢朋友個body
已經有3場game比佢搞彎左
去到貓騙先鎖定到佢係搞屎棍
羽入黑幕
全部今晚會打面
不過麗奈果度係怪怪地
我懷疑係再複雜啲
有諗過係梨花以前已經黎過業世界一次但失敗左然後再reboot
哩個輪迴沙都子係梨花reboot底下再產生既另一個
可以話碎片以上再有大碎片之分
所以麗奈可能望到既唔係另一個碎片既記憶
係另一個大碎片入面既碎片記憶黎
但咁樣都係鳩估
所以就冇寫
咁樣只可以話係17集係鬼騙之後先輪迴嘅世界線
而鬼騙又係第一次輪迴/第一次喺呢個場景
但梨花又冇記憶羽入又冇講過佢之前輪迴嚟過業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞