《美女同事那來歷不明的肉湯》結局篇

532 回覆
267 Like 6 Dislike
本身就咁諗
召喚出版社
呢個結局反正無諗到
男豬竟然唔洗死
雖然前期係幾好睇
但中後有Bugs真係有D失望

樓主仲未答姐係應該de唔到呢幾個bugs?

另外女主角食人令我諗起乙一大師既小說
如果未睇過 介紹你睇呢本
Goth 斷掌事件
終於睇晒 好正好好睇 多謝樓主
睇晒 好刺激緊張啊 樓主加油出多d故
男豬竟然冇死到
寫完故想唞下唔想諗嘢,所以隔咗咁耐先覆你。

1.
我設定Alex係住啲港島區貴價樓,但係類似單幢式嗰種舊樓,不過內文交代得唔好,所以可能會令人覺得保安好嚴密。

事實係班保安好懶散,睇指甲油小姐同年輕看更咁廢就知。

男主角自己都示範咗一次,喺看更手中借走cctv,第二日先還返俾佢。

所以Admin妹妹同Money都各自有方法拎走CCTV,用美色氹又好、俾錢又好,呢啲細節交代起嚟會好長氣,亦唔影響劇情,所以我輕輕帶過就算,無諗過有讀者會咁關心呢啲細節位。

2.
我唔知點為止理性推理小説
細個睇金田一都好似成日會提下啲咩武士幽靈之類,咁又算唔算over咗 ?
不過老實講,寫鬼完全係我自己鍾意,無考慮過咩類型就唔可以加入咩元素,想寫就寫。

3.
Victoria每次喺哥基搞完alex都幫手清理指紋之類。
污點證人:Money 同Victoria一直有隱瞞哥基殺人動機,最後轉為指證佢,為表自己清白無份殺alex

4.
同1

5.
同4
呢個唔知多唔多想睇,因為算係完全另一個故事,同呢個故無關。
有咗男主就唔溝仔㗎喇,用其他方法
新年流流唔好死死聲
估唔到你幾重口喎
咁一定唔係守株待兔
好想知
居然happy ending唔使死係咪中途綠茶絲比人食左落肚換左作者

好想睇admin妹妹點樣搵人肉黎食同埋佢地日常生活即係去雪櫃拎支雪條點知食食下入面有隻手指果d呢
同埋, 開頭個食物週期, 講到ADMIN妹妹要先約會男士後,跟住幾日先會有食物, 甘D食材即係來自約會的對象? 如果係, 過程係點?
(呢個係早期吸引讀者的縣疑情節, 想知道)
d 仔無啦啦意外死左掛,個私家偵探都係「意外」過身
約完就會咁啱出「意外」
會唔會有機會出第二季嚟講Admin妹妹嘅以前經歷
好想睇ADMIN妹妹同主角同居性生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞