政府準備推電話實名制

698 回覆
66 Like 1032 Dislike
https://www.gsma.com/mobilefordevelopment/wp-content/uploads/2018/02/Access-to-Mobile-Services-and-Proof-of-Identity.pdf

睇完可以去參與資詢

好過網上講個乜都唔做

可以睇埋07年英國討論mandatory registration嘅反駁理由
不過咁耐之前唧事可能用唔着
屌佢老母 又唔見規管coldcall狗
只要你帶住部電話同收到信號,去到邊都會check到,配合埋實名制,個個號碼都會有人名,全民都監控到
所有用國安法牌頭要求,都係緊急,有迫切性架啦,R 痕華焗腸响度轉彎活角做咩啫。

係香港人都知,活在香港最大風險唔係恐怖份子,網上騙徒,洗黑錢..... 而係popo+割岸發+授皇帝意旨零權力制衡啦。
咁到時買新卡,係咪要即時自拍,影身份証upload,先俾你開通?冇得拖。
我都唔屌 驚鳩
下一步網絡實名制
搭巴士實名制
此连登帐号没有验证,将会禁止留言功能。亲
有咩法律唔係由冇變有
你就真係五毛喇,連個名都做你契爺
加個Jr上去啦
應該之前會先上,「八達通實名制」,順便幫吓豬腐寶
可唔可以只用data plan
市民俾人滋擾果啲有撚捉
突發封區一個case搵唔到,再罰你黃店3萬5話違反防疫令

已經係新疆啦
《香港 X'mas》乜鬼都買 - 黃霑

一九九七一早注定 新衫新錶應早買定
莫待日後賣清 到時頭暈頭慶
買件油多都要話睇身份證

霑叔又中
基本法第三十條:

香港居民的通訊自由和通訊秘密受法律的保護。除因公共安全和追查刑事犯罪的需要,由有關機關依照法律程序對通訊進行檢查外,任何部門或個人不得以任何理由侵犯居民的通訊自由和通訊秘密。

參加諮詢嘅時候, 應該可以用呢個理由抗辯

但係添馬艦嗰班撚屌應該都係當耳邊風
已封鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞