政府準備推電話實名制

698 回覆
66 Like 1032 Dislike
成堆上網咭,原本即用即棄,如果立法後,呢堆咭都無得用
幾時實名制埋啲演唱會飛咪撚炒黃牛
le乜撚嘢gislative concil呀
用緊既點算
你咁天真,擺明用嚟維護國家安全啦
又想打壓異見
剝奪香港人自由
下一步就係上網實名制
第二點無撚敵,想拎就拎
睇黎八達通都會全面實名制
自從2016年
熱普城敗選
香港人 捨棄本土派 寧揀民主黨
就預左今日呢個果

所以提早適應「實名制」

電訊商有基站數據既話就可以知個號碼既人大概幾時去過邊
以前儲值卡無名,所以可以隱藏行縱,依家儲值卡都要實名即係你去邊都會check到
vpn只係睇唔到你上網既信息,呢個係會知你actual location,我理解係咁
search 下澳門好似都無限你3張....
真係仲衰過澳門.
呢個政權真係癡撚線,日日都有新嘢搞鳩人
趁依家大家冇得出黎反抗,就係咁搞鳩市民
監控
其實,諮咩詢啫,就算9成香港人反對,港共都係照過架啦。
冇得遊行抗議,網上諮詢咪一如以往,由大量五毛戶口扮踴躍支持囉,句號
疫情下香港幾可悲.因為無新聞/言論自由,無民主,有極權國安法所致.

疫情下香港幾可悲.因為
無新聞/言論自由 => D人去信傳媒講777 on 9抗疫行為.
(因為傳媒收晒中共錢.)唔會去講.反而講777幾好幾好.
想派傳單,打上電台.一係給警察攪,一係電台cut你線.

無民主=> D美容業或飲食業搵民建聯會,自由黨.
米又係做下戲繼續支持777.因為選佢地係中聯辦.不是你班蟻民.
唔會驚得罪選民,無選票.

有極權國安法=> D美容業話絕食.點解唔絕.因為無人敢攪.
唔驚給人告國安法. 777話有國安法驚九你班蟻民.
仲大聲話你地D蟻民,為抗疫要負出代價.

remarks:
香港電台為民出聲,鬧政府考慮不周.反而給人話.(無新聞/言論自由)

依家只係在無新聞/言論自由,無民主,有極權國安法下既演習.
來緊就係加稅,垃圾收費,道路收費,...
到時你地班蟻民可以出聲??
所以走得就走!!
(五毛不服來辯)

https://lihkg.com/thread/2381507/page/1
之前上台個number轉咗落prepaid card度

login 睇好似冇我個名
咁係咪要登記過?
之前話今屆唔會處理爭議嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞