[動畫POST] 進擊的巨人 The Final Season (41) 支那人可唔可以唔好再搞巨人

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
我接受唔到連柯尼都變到咁
其實年年作咁多曲咁起名都ok啦
屌打連登仔
連登仔: 我半隻手都夠佢打 白痴光頭仔
假架,世界紀錄都只係100 kg上下
差唔多睇哂咁多個reactors
阿卡曼唔合常理
Gregor Clegane??
我只係知deadlift 記錄係501KG Hafthor Bjornsson破Eddie記錄

支野好似有4個version
諗緊買邊隻飲

一共會有艾倫, Mikasa, 里維, 同神秘巨人
想要兵長係咪送貨?

佢係咁覆我
想要
店長話唔好劇透佢
唔係唔做你生意
可以嚟個210核爆大劇透

兵長睇落又麻麻地
進擊之巨人 X 大那 純米吟釀 | 三笠Mikasa - $320
有追看「進擊之巨人」的朋友應該都知道,此神作已步入尾聲,為壯大宣傳聲勢,出版方聯同了栃木縣的菊の里酒造推出了一套四款的「Beyond The Wall」大那清酒系列,今次介紹的就是最新推出,以女主角Mikasa為主題的一款純米吟釀。
我們引進過不少動漫crossover日本酒的作品,但不得不說,今次介紹的產品設計絕對超班,從每一個細節均能感受到設計者的誠意,喜歡「巨人」的朋友絕對不容錯過!!!
將此作品接過手上的一刻,已從心感受到設計者對作品滿滿的「愛」。厚實豪華的外盒,上面印上了數十張Mikasa的cutscenes,再選幾幕特別經典的場面以燙膠處理,配以燙銀箔的火花特效,感覺冷艷且切合Mikasa的風格。
轉到包裝盒背後,不禁打從心底微笑,這barcode的設計也太有才了吧? 而且介紹產品的文字全部用上了「巨人體」,甚麼「現在公開可能情報」,甚麼「壁內糧食嚴重不足導致缺少酒米釀酒」,實在太有愛了!
取出酒瓶,不禁「嘩」了一聲,酒標沿用了燙銀箔的設計,而且酒標外面竟然都以人手包了一層保護膠膜,這對有心收藏酒瓶的朋友來說實在太貼心了! 酒瓶太靚,令人有點不忍開瓶,但不喝一下又怎能體驗到產品的靈魂呢! 以下是簡短酒評。
作品所用的酒米是栃木縣產的「夢ささら」,精米步合是55%。香味是清新的蜜瓜甜,入口感覺冷冽,甜酸度平衡,是易飲舒服的一款清酒。按官方所述,外冷內熱是這款酒的特色,亦是酒廠選其演繹Mikasa的原因。

米卡莎個支就講到外表好似好裂既酒 但落口就帶有密瓜味

艾撚個支就無限爆 辣味
我想知咩味
btw佢個包裝盒 應該靚仔d
有d想儲哂4支 但唔知點運過黎祖國
酒類好似難d
要人手帶 但帶4支好似有d過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞