[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(69)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
原來客官想要石英 chronograph
鐵達時我覺得就麻麻
平價石英錶我個人覺得都係日本錶好啲
有隻熊貓面都幾靚架,熊貓面又襟興
https://www.ebay.com/itm/CASIO-EDIFICE-EFR527L-7A-EFR-527L-7A-CHRONOGRAPH-STOPWATCH-BROWN-LEATHER-BAND-/311825797597?_trksid=p2349624.m46890.l49292

如果 budget 有三千,手腕又夠粗(17cm or above) ,咁就一定要考慮下寶路華 lunar pilot. 係世界上唯二上過月球嘅錶嘅其中一隻
https://www.chrono24.hk/bulova/apollo-lunar-pilot-chronograph--id18316463.htm?SETLANG=en_HK&SETCURR=HKD
想知有冇折?

鐵達時真係唔好買
真 鐵達時已經唔再係瑞士牌子 變左香港 聽講機芯都係大陸做 有好多牌子好過佢

鐵達時真心垃圾黎, 瑞士組裝既中國垃圾
如果錶廠玩野將beijing改做peking睇下班大陸人會點 (唔好忘記悲精機場代號係PEK,佢地咁有骨氣咪連飛機都唔好坐)
呢隻夠貼地,拉抵post平均錶價 7舊半水made in Japan 5仔,以前真係抵玩,都7年前錶

而家呢隻已經唔係made in Japan?
諗住平平地買黎玩下
應該仲有喎, 錶面寫住,福仁二樓,上海街成記望吓,價錢估多數貴咗,呢系列錶最勁夜光,大陸喱幫佢改咗個名叫「光明戰將」,係冇手動上鏈

舊5仔抵玩過新好多,而家5仔幾千銀
五仔令世界更美好
究竟 tomica 多款啲定五仔多款啲
據報5仔多到職工都唔記得型號

btw, 仲未停產,呢系列賣咗可能過廿年以上

新五仔用黎搶後生仔生意,見DW出垃圾都有班低能既買
我反而覺得舊5仔好過而家嘅,好似呢系列,係機芯7S36冇得停秒手上鏈,軍錶款配條厚皮帶個feel 拍住3千銀咸仔軍錶 又撞得,以前戶外做嘢撞過好多次都冇問題,粒的都撞咗條深痕

仲可以mod
買左一個月日日戴 月差+5以內

呢隻靚襯番條啡色皮帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞