BBC的性教育節目告訴9歲的孩子有“超過100種性別”

120 回覆
13 Like 72 Dislike
原來已經由32種性別變做過百種。。。

不過我覺得咁樣係唔足夠,應該70億人就要有70億種性別

我地唔可以假設兩人性別一樣,亦無法證明係一樣

以後一律用"姓名"+"性別"去稱呼一個人的性別,所以我的性別是叫"我係ABC平民性別"
:我同你加埋有5粒丸。

:吓你得1粒咋?
可以點樣組合 100個出黎
睇唔明,點解係攻擊直升機
黐鳩撚線
外國好危險 最好唔移 啱唔啱聽
走撚火入魔
全球膠化 居然得中共堅持性別正統
拜登:要推動男女同廁
其實呢幅圖出自邊度
唔係男就女架啦屌 cyberpunk 咩
再遲啲應該冇性別呢個概念
好似每個人都係獨立個體咁
佢地都係自己定義,但點樣整到100幾種
又係「人人平等」嘛,會唔會燒到中東傳統宗教個啲地區
日、韓、俄、中東、印度、拉丁美洲、非洲都未配合佢玩呢啲膠野,因為太和平食飽飯冇野做,諗呢啲混淆思考既定義(本身跨、變、無、雙都冇咩,但而家仲一堆Alternative, Pan等等,甚至基因組撈埋講,都唔知佔唔佔0.5%)
用percentage, 用基因數,用性取向,萬能插、見人就鍾意都係一種性別
don't confuse gender with sexual identity
性別只係得男同女

性別認同就可能有好多

咁問你性別,又唔係性別認同,得男同女兩個選項好合理
文化差異太大都的確係一個唔移民既原因
femme
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞