星之谷好唔好?

47 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇巴絲用過?透過佢搵係咪啲offer更好?
未必好過直接搵銀行broker
純粹貪佢比額外rebate同唔洗自己逐間問offer姐
唔介意將個人資料比佢地就搵中介啦
OK啦

之前有用過

無乜問題
幾奈之前?咩rate

聽講佢地會多啲現金回贈?
用過,無經佢申請按揭(純粹唔想自己啲資料經咁多手出去)
淨係問晒佢地唔同銀行有幾多回贈可以拎
跟住自己直接搵銀行搞,然後插星星份轉介form入去按揭申請表度,之後就拎回贈

咁當然成個過程都有好多嘢溝通同確認,不過大約就係咁嘅概念

如果你懶嘅話好似可以扔晒啲嘢俾佢搞
用過
現金回賺會多0.x%
都有成萬蚊或以上
轉按都可以
會幫你搞架咩,唔係淨係介紹banker畀你自己搞?
點會有人放心扔哂比佢地 全部個人資料 銀行就話嚴格保密
電話騙案都可以呃到幾百萬,有乜係無可能
多謝你回覆

請問係咪銀行會回贈 0.X - 1%

星之谷仲會俾多0.X%?

另外,星之谷問銀行攞嘅Offer同自己親身去銀行攞嘅Offer, 是一樣嗎?
係呀
Offer一樣
但轉介會多的回贈
白痴一問,咁點解啲買家唔去搵星之谷,自己去銀行做?係咪怕私隱問題?
因為佢地唔識
1)唔識
2)怕信唔過
3)驚人拎資料(不過其實唔會,只係星之谷會俾表格你去俾銀行自己交)
你有無用過?
佢問你想用邊間
有乜offer之後叫銀行sales直接揾你
我無比過任何資料佢
緊係好,額外回贈多一萬幾千比你點解唔好?
交完張form 銀行吸印之後要影相比返星之谷咖
張form要填身份證 全名果啲
信得過星之谷唔亂用你資料就用啦
未用過我就唔會答樓豬啦
其實大家的資料晨早散晒出去
登記左咁多野
唔一定一樣,有某啲銀行用佢指定banker回多啲,最常見就citi bank
你咁講不如你po張身份證上黎?
反正都用過黎登記咁多野啦怕咩
都係睇offer, 可以睇多幾間, 仲有經絡呀果D, 之前買樓用左生菜地產 (係, 我知個名好尻), 個OFFER 好少少, 就跟左佢地
我試過經呢d *經落*中介揾,佢比較哂之後話我做唔到h按,只做到p按
但我唔信,再自己去揾,仆街直頭兩個offer黎,之後我屌到個中介收哂聲,如果有時間真係自己去比較下先,佢地好多時9 黎
經絡出名西offr
用過,好唔好就取決於介紹邊個direct sale俾你
so far so gd
佢只係俾direct sale contact你
之後同sale聯絡佢地就會俾堆form你填
填完簽好scan完再email俾佢地就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞