Netflix投資韓劇金額倍增,將達8600億韓圜(約60億港元)

64 回覆
40 Like 9 Dislike
返校好睇
如果係投資香港就好了
韓國未來有9個廠
香港就連office都未有
亞洲嚟講應該排緊尾果幾個

暫時睇亞洲發展係印韓日台泰馬星菲
香港人都睇韓劇拍韓劇咪夠做
有埋廠應該係超有信心 個別例子嚟
希望嚟緊香港有一套合作
同埋星馬太差 可以剔走
個人覺得係得泰印係ok
個毒瘤由政府助長 當年hktv想加入 拍好哂d劇都即ban 任由tvb一台獨大 搞到0競爭 0進步
睇黎毒梟又搵到位洗錢了
韓國年年上N套野,最後好睇又唔爛尾既5隻手指數埋都唔知有冇
反而想佢拍多d日劇,因為咒怨av今際都唔錯
我唔係韓粉

嗰時屋企人睇梨泰院見ok都有追

爛尾大伏
韓劇好睇收視做人 收得會改劇本拖長黎 12變16 好易爛
應該今際出左之後會多d,見點擊率都唔錯,評價都算ok
果套真係爛尾,個編劇好似就係套劇原著漫畫個作者。原本漫畫個結局好似已經係同電視劇版一樣
不過韓劇爛尾多主要都係因為係邊拍邊播多,連劇本都可能係邊拍邊寫。之前鬼怪(孔劉果套) 個結局就係播出果日既朝早先拍完,夜晚就播。佢地呢個制度就係想睇住套劇既反應去拍,但都變左因為趕頭趕命就爛尾。如果Netflix原創既都係拍曬先,應該就少d呢d問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞