Netflix投資韓劇金額倍增,將達8600億韓圜(約60億港元)

64 回覆
40 Like 9 Dislike
push
香港就算啦 唔係話d咩 香港拍唔出人地咁
反而台灣都有d好睇
唔知會唔會有一套係可以
唔會由第七/八集開始就拖戲拖到尾二個集
香港netflix合作暫時係一套都無
台灣都幾套伏
日劇呢咁
香港完全係因為 cctvb 呢個毒瘤
唔少韓劇都完全無感情線
你估支那tvb咩
紙房子韓版
CCTVB 鐵探算唔算
係 佢哋進步咗
https://britishcinematographer.co.uk/netflix-welcomes-the-new-year-with-two-new-production-facilities/?fbclid=IwAR3ha60yjQK0Uq1ZJjUHgRg15G0CgDhu1UDZgBIJ5Zsqplx0pxGZ5NieKFQ
Netflix係南韓嘅投資金額高達70億美元。報導仲提到Netflix已同南韓兩個大片場簽訂合約,未來Netflix係南韓就會有合共9個攝影棚,總共1萬6千平方公尺規模嘅專屬片場。
日劇我印象中都有First love,水滸傳同新聞記者 3套。同埋一套電影。但產量都係冇韓劇甘多。韓國係目前亞洲入面Netflix主力投資。
不過呢個真係可能期待不太大。韓國翻拍美劇,英文劇暫時成績,口碑都係麻麻,係夫妻的世界ok d但都跟埋原劇劇情完全一樣,最尾爛尾
Viu岩岩播完果套如實陳述都冇
9個攝影棚
人地韓國都係做起個朵先有今日
香港今時今日唔好講拍完有無人睇
有無人才拍得到都成問題啦
唔係合拍 係cctvb 比錢擺上netflix
掉轉咗講
你擔心韓劇會唔會更膠好過....
韓劇爛尾都唔係一朝一夕嘅事
咁就大獲了
秋生哥套聲音監獄
今際之國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞