[討論] 哥斯拉Godzilla (1) One Will Fall

652 回覆
11 Like 0 Dislike
無第三方敵人會勁得過KONG+GODZILLA
有咩第三方敵人係勁過單獨GODZILLA/KONG?
其實外國都鍾意哥斯拉
我係fuckbook見到個鬼佬group勁多SHM哥斯拉玩具
人氣唔會差過金剛
反而金剛都唔覺有幾大特色,大猩猩一隻
老實講,打和已經係我嘅極限
如果金剛咁樣打贏/死哥斯拉
咁以後鬼佬打金剛啲戲我都唔撚比錢入場睇
咁老老實實kong點贏到godzilla
可能靈活啲同有武器
上集最尾有條友話好彩哥斯拉喺人類呢邊 跟住章子怡話暫時係 跟住套戲就完
其實都鋪左下集唔係完全寫到係幫人類
哥斯拉片尾有基多拉個頭 聯手打基多拉
應該係機械基多拉,但唔會今集出場,今集片尾講咗研發咗機械哥斯拉去對付骷髏島嘅怪獸,應該會有機械哥斯拉登場
呢位巴打又講起又有道理
Kong好似係戲入面一路塑造成守護神角色
反而哥斯拉上集打斷頭王者先咁岩企係同人類同一立場
但都係個句kong點打呀
同埋打得就有一面死 咁邊個死對片商無好處 少咗條財路
但係又諗唔到有咩怪係勁到哥斯拉一個挑唔贏
機械哥斯拉/destroyah
不過哥斯拉畀美國弱化晒,單挑基多拉差不多死,畀人類救完都係唔夠打,要mortha傳力量先贏
餵佢食樹
今集應該都有呢幕
有呢一幕,我一定刷五次以上
仲有太空哥斯拉
弱化都可以接受
始終傳奇哥個設定唔同咗
係一隻大自然嘅泰坦生物
反而我唔鍾意近年啲哥斯拉成日開紅蓮mode
好似唔開就會輸
明明紅蓮mode係代表哥斯拉過熱就爆
宜家開完好似冇代價咁
個導演冇轉
佢上集落足心機
我估佢今集都一樣
呢啲致敬位應該會有
近年?除咗傳奇哥上集重有邊集?
你計埋惑星哥第二集?

雖然紅蓮真係好勁同好型
不過有啲濫用
惑星唔算係紅蓮,本身能力係咁,都無1995紅蓮嗰種滅世同破壞神感覺
仲有個零鐘就出trailer
一點出嘅話就睇埋先瞓
原來轉咗
一直以為冇轉
拍得咁好點解要轉呀
其實唔算好好只係多致敬位,劇情一樣薄弱,打位一樣唔夠爽
不過好多畫面都好靚又真嘅
有落心機拍已經收貨
反正個文戲差係死症冇得搞
打戲算係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞