[Season 5]ViuTV Chill Club 星期日 21:30 (58)主題曲主夜 希望未來會再見到豹哥

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
天后咁q應該比豹b呀嘛!激死我
谷祖琳真係估唔到都唱得吓
好過有幾難
回憶返晒嚟
呢首歌冇走音冇咗嗰種感覺
有排 bin, 咁多 hit 歌
Twins又比人撚
應該講緊之前戀之風景
咪就係下一站天后
發現任何人cover呢首都係大勝原唱
你叫twins而家唱返咪又係呢啲年紀
傅珮嘉唱得正啲
小谷有啲太尖
同穿屎比係侮辱緊佢地
下一站天后
俾kenny唱
諗起之前二汶唱,啲人話二汶冇走音冇抖氣聲冇甩beat翻唱得好失敗
任何一個唱得既唱呢首都會鞭原唱一次架啦
高質到唔似twins啲歌
同紫色老妖一樣
個個淨係聽軟仔ver

仆街 我未睇過
其實谷祖琳係唔係TB嚟
Chill Club 第64集
17/01/2021

主持: 駱振偉、陳蕾
嘉賓: 傅珮嘉、谷祖琳

開場
陳蕾 - 兩個人的幸運 (梁詠琪) [2003]
駱振偉 - 分手要狠 (吳雨霏) [2008]
Joey Tang - Remember Me (Miguel) [2017]

傅珮嘉 - 星語心願 (張柏芝) [1999]
谷祖琳 - 假如愛有天意 [2003]

陳蕾 - 炎 (LiSA) [2020]
谷祖琳 - 我有權投 [2002]
傅珮嘉 - 心動 (林曉培) [1999]

新歌介紹
陳柏宇 - 哪個明日

Chill Club推介榜
冠軍: Supper Moment - 用呼吸栽種最艷美的花

谷祖琳/Joey Tang - 明年今日 (陳奕迅) [2002]
陳蕾/駱振偉 - 愛後餘生 (謝霆鋒) [1999]
傅珮嘉/陳蕾 - 戀之風景 (林嘉欣) [2003]
傅珮嘉/谷祖琳 - 下一站天后 (Twins) [2003]

最後六個字

下集預告: Per se、小塵埃

Chill Club推介榜 第3週
1 5 用呼吸栽種最艷美的花 Supper Moment
2 7 常願意 岑寧兒
3 4 我心中尚未崩壞的部分 黃妍
4 8 不日之約 per seQ
5 2 時間的初衷 周國賢/ToNick
6 6 Mean 鄧小巧
7 NEW ~旋轉 with me* Serrini
8 NEW 明年見 ONE PROMISE
9 NEW 多喝水 鄭融
10 1 東京人壽 容祖兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞