[Season 5]ViuTV Chill Club 星期日 21:30 (58)主題曲主夜 希望未來會再見到豹哥

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
有冇睇沐浴3子D相
P1X3L ?
太柒 唔想睇
我唔小心見到 不能只有我看到系列黎 好想迫哂你班仆街睇
三條友太作狀 唔睇
如果免費巴個造型係上集調查男女咁 都可以傾下偈
Telegram 某Channel見到
大家推到多咗好多人睇Chill Club

#本土音樂台

https://youtu.be/95soVnTmOk0

#小編C的話

【Chill Club 推介】

作爲一個日日睇電視嘅人,睇Viu 嘅Chill Club 自然係每星期日必做嘅事。雖然自己有啲唔捨得而婆同mimi,但亦都要感激新一季嘅曲目同嘉賓越來越高質,而佢哋新增嘅嘉賓主持制度更令班歌手開始入到屋,當中最好嘅例子一定係豹哥陳蕾。

雖然豹哥嘅音樂風格未必好大衆化,但正正係佢嘅特色同實力令佢成爲一個特別嘅存在(利申:無收錢嘅打手)。話明係推介,今次列出一啲個人推薦歌曲,以及chill club 嘅一啲精彩表現。係呀,你無睇錯條link,佢真係喺電視節目翻唱鬼滅首歌,個人覺得呢個版本比起原版比較悲壯,加埋豹哥把聲本來就無原唱咁bright,所以係個幾有個人特色嘅版本。重點係啲日文真係好準,聽得好舒服!!

小編推薦(陳蕾嘅歌):發燒,Run Away,Tracey,當我迷失時聽着的歌,妖治時代(個人最愛),熒光,不想回家(記得要聽尾段),娑婆(demo版民族風都唔錯,tone online music festival 嘅編曲都值得聽),給星星們(同周爸合唱,903風雨中抱緊你企劃),同Mike Orange 合作嘅所有曲目,1029全碟

covers: just carry on (喺林家謙youtube),夢中人(1029音樂會版/15年Big Night Out 版),Chill Club: 舞孃,留白,派對動物(無諗過Cookies 嘅歌都可以去到另一個境界,究竟係咪黐線㗎)。
除咗一般電台訪問外,小巧出酒私廚房呢個節目都好正(重點係可以睇埋佢老婆小巧以及係林家謙三條友吹水呀)

當然,聽完豹哥之後,都唔好忘記重溫chill club 嘅一啲精選表現,多人睇嗰啲就唔講喇,淨係講小編最鍾意嗰啲先:

強尼《越吻越傷心》,二汶《下一站天后》,家謙《致明日的舞》,岑寧兒+陳蕾《盡力呼吸》(直接成集重溫啦),肥仔,Serrini《芳華絕代》(有驚喜),陳奐仁《愛是懷疑》,趙學而《耿耿於懷》,羅敏莊,Joey Tang 《愛上你是我一生的錯》,Joey Tang 恭碩良 《灰色軌跡》(記住聽結他solo!)

點歌請到 @NiteMusicChannel_DimGor_bot

🎧音樂小編深宵心事台💞💛
🐱小編貓和你傾3.0已經上線!!!
👉想傾偈入嚟 @TalkWithMKCat3_bot

#本土音樂台 #小編C #炎 #LiSA #陳蕾
Kathy仔
跟Kathy仔笑
Kathy仔 Eeeeee.jpg
每道微小
深宵音樂台 成日有人forward
我都想要
世一
RB!!!!!!!!!!!
做乜追擊我嘅善善
yee !
好舒服啊!
善善佢望住我丫
自由是不可侵佔
Judas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞