打爛左同事飯盒要唔要賠

261 回覆
107 Like 591 Dislike
其實係我介意人哋唔開心 》而有負面情緒 過返我度
呢種唔開心先最介意

如果自己唔開心
其實冇乜野
基本上瞓覺就係會冇事
如果對件事 即刻 有正面作用
即時解決到問題
對兩邊有利
其實我覺得值得去做
打爛人飯碗正仆街
咁少事
打爛人個飯碗就話je
其實要賠, 唔熟普通同事更加要賠
當你係黑仔又好, 上一手開雪櫃果個洗9人又好啦
覺得好冤枉係正常, 佢冇左個lunch同個盒又何嘗唔sad呢
百幾二百蚊, 當做下善事, 無謂得失多個人啦
屌 你真係弱智架喎
依家好明顯講緊邊個出錢既問題
邊有人講之後唔會去買飯食呀
因為有好多人覺得膠飯盒入微波爐會有毒
我見有啲同事直情買左個蒸飯嘅擺公司

利:用膠盒
日日拎咁大舊嘢返工?
試過同事A打爛咗同事B個吉飯盒(已經食完飯)
同事A若無其事行開扮冇嘢 冇諗住賠返錢俾人 問一句都冇 好嘢

得去幫同事B執 好似係我打爛咗個飯盒咁
用過幾個膠盒真係叮到花晒熔熔地咁
呢個真係唔係賠償幾多嘅問題,而且責任歸咎於邊個嘅問題,如果你話純粹係b唔好彩,佢一開就跌爛,所以責任歸佢,我就覺得好on9
佢賠,你可以話係人之常情,但唔係理所當然
邊個會買玻璃飯盒
唔賠
都唔係自己打爛
賠係因為個個人都慘
整爛人地野要賠係基本, 除非你賠唔起. 真係咁撚窮 Office 一定有人幫你.

難聽講人地個飯盒有無特別意義你又唔知. 如果真係打開就跌, 咁就萬歲每人出唔得幾多. 因為你永遠唔知係佢自己定其他仆街放得閪. 抽獎抽中你都無撚計.

如果小小野都斤斤計較, 好難再係 Office 行俾人唱撚到有回音都似.
因為大家都好熟
其實好小事啫
有咩好嘈
要賠啦緊係
死肥婆減下肥咪唔會成日撞到人囉屌你
試過係我最大老細打爛我飯盒 寫咗張notes話入佢房 佢會賠返錢 我做唔出😂😂😂默默丟咗個飯自己去買...
整爛人地啲野唔洗賠? 樓主你邊度鄉下
係你用屎忽撞我肚喎
錢照賠 鳩照屌
一路um錢出黎一路屌鳩佢擺得衰
呢d仆街唔屌唔得 只會有下個受害者
屌到全公司都知佢擺得衰就啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞