打爛左同事飯盒要唔要賠

261 回覆
107 Like 591 Dislike
公司有條女幾好樣
佢長期帶飯,用粉紅飯盒,好易認
有一日我見過公司有個毒男
打開左條女嘅飯盒
之後係咁索,仲偷偷食咗裡面一條菜
以後見到靚女一於掟爛佢個飯盒先
仲要可能係上一手執過位黎搞到一開雪櫃就會跌個飯盒出黎
睇黎都係同事B唔好彩
下次係雪櫃地下放張地氈擋一擋無咁易爛
即係賠幾錢
咁當然,如果我係整爛人哋Lunch box嗰位,當然會主動賠

但如果我係俾人整爛嘅話,我會由佢算
調番轉講 一百幾十都唔捨得賠咪仲易俾人唱
試過比男同事食錯飯盒
佢食左幾啖至發覺
佢話比返錢我無要
最後我個盒都唔要
我係阿A唔會再敢帶飯返工,第一個食飯要受罪,根本隱形規訓嚟
有咩問題 你同事只不過採取主動叫人賠錢 唔係等人賠錢
咁點解責任又係b度,人哋一開就咁啦喎
點撚解唔洗賠 佢係我同事咋喎
識做人既 主動話lunch 同你去食啦 食咩你話事
之後帶佢買番個盒
睇下個飯盒幾銀啦
平野咪請佢食個飯算
但個飯盒如果舊幾至幾舊水,你都唔好意思唔賠啦
依排食buffet 都送房staycation
我係阿A唔會再敢帶飯返工,第一個食飯要受罪,根本隱形規訓嚟

阿B先啱
賠錢有咩問題,都係要去買架啦
比人打爛飯盒果個lunch 時間無飯食好撚慘囉
臨急臨忙叫人去邊度買返個飯?
仲要今日又咁撚凍
又唔知你樓下有無野食買
人地明明食完個飯仲可以恰一陣補個眠
而家都唔知會唔會過鐘

整爛人野果個仲要人開聲先識賠, 好唔好意思架?
小學雞黎?
成年人整爛人哋野仲要人出聲先俾錢
即刻SORRY!同人講今日同聽日去邊食LUNCH係常識
之後今晚買俾個飯盒俾人是禮貌
可能特登 自己飯盒都認錯 佢乞人憎定樣衰 定係純粹衛生你嫌棄咗
麻甩肥佬
點會咁好係靚女同事食錯丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞