[26]考緊26?你問我答!(18)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
買部tmax咪型
7月考到即買
認真?我考到牌9up左咁耐都未買車
原本1月29考強制
之後出咗補考期 3月13元駕
嗰日子同我上年一模一樣,我中間再多日2月14停多一濟
你無咩用掛 我出嚟返工
番工出tmax咁勁不如forza750,慳油d
終於報左自動波
易加係咪仲未可以排期
有無多啲資料先?
唔係嘅話,我會信運吉/駕院講多啲囉
就算無停排期,考完理論上都要7日先排到期?
駕院新車幾正
cb125F?
紅色,唔知咩型號,感覺上好過之前d白色車
感覺都係gn125好d路試用gn125,好過駕院車好多
轉左仲係好差 踩單車練打八字會唔會有用
不如講下你而家係點打的
個圈畫得好大 同埋太多同學 練得好唔暢順
本身12月2政府話WFH
我好似3號-5號打過去學校問(我11月25pass強制試,即日交左黃紙同比埋錢學校幫手攪排期同學牌)
佢就係好似師兄你咁講
話要過左7日先得,所以攪唔到,只有等開返
如是姐我就信佢。

跟住早排政府話局部回復辦工個陣,我又打學校去問下有得申請未,佢話仲未開返,所以我又繼續等。

另外因為其實考完強制個陣已經有frd話想換車可平放佢部電單車比我操車,我都拖左佢兩個月就快三個月所以都有d心急

咁我最近又突然醒起個陣上ABC堂有同一個同學仔留左contact,咪聯絡問下佢情況係咪同我一樣,點知佢話考完之後一個星期內已經有晒考期(排左5月考)同學牌。

咁我身邊又無其他識既人係最近考完強制試,所以咪想係到問下有無師兄最近考完又成功整到。

都唔該晒師兄你先
佢係考街定駕院?
btw,咁你可以試下叫學院幫你/自己搞左學牌先,牌照服務有開
其實自己搞唔使七日

我係類似情況,聞到陣WFH除,嗱嗱臨三幾日就去運吉試,結果得咗,五月考。而家跟街師父練緊路試。

當然,咁做法就只能考天光道或者掃桿埔
係啊,所以我都問佢個fd係考街定駕院
多謝介紹 考到再諗
星期五考完老強即時有路試考期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞