[26]考緊26?你問我答!(18)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
俾你講一講計計條數
依家即刻買都可能去到2月先轉到名
姐係3000保費揸得一個月
諗緊係咪有d on9咁
學保可以帶落去之後用
有冇ching知咁依家運吉處唔開,學牌買2手車點轉名?
傾掂check完簽合同落訂
搵保險買完拎左cover note再約賣家去填轉名個堆野入箱
之後俾曬錢佢自己諗辦法運架車番屋企再等收番信先揸?
你幫襯街校學車, 佢成個package包晒架啦, 唔使另外計
條路又唔係私家路, 點解唔行得?
cfu唔使咁揀擇架喎, 26真係靠自己領悟同練習, cfu幫到你嘅唔多
總之佢出租嘅車唔好太殘就ok, 是但搵個啦
跟輝蛇做掌上壓先
係啊, 其實你睇運吉網頁咪知, 佢有咩update會係最新消息到寫
個車保可以繼續用嘅, 你只係蝕左學保同P保個差價
過戶可以預約上運吉親身做
如果夾唔到時間, 可以擺箱
我自己會到過戶手續完成(上網可以check), 先一手交車一手交錢
唔會未過戶就俾架車人
呢啲咁仆街, 又咁啦貴嘅就唔好揀啦
有冇CHING最近做過知大約幾耐?
一陣等過到個個時期賣家有咩HIHI撞撞罰錢野又含
Sorry, 講錯左
正路你擺左箱幾日後佢會打俾你約上去做手續, 因為佢要check新車主身份證
如果本身預考到牌就一定會買車嘅話
而家呢個時勢建議搵到價啱就照買

同p牌先出車比只係保險貴左2k左右
即係你去自練十堂嘅價錢,要回本唔難

然後2月中過年,即係3月好大機會黎多波疫情冇得考
就算有得考都好點都有機會肥(運氣問題)
因為等開返路試之後啲快期會俾哂因為疫情冇得考嘅人先(例如我)
即係肥左短期內都唔洗諗有快期,甚至直接排尾期重快
咁果大半年你都有架車可以自己keep住練習

如果一切順利到時考到又1 TAKE PASS,咁咪當係買左個路試保險但冇事囉
等考車等到好燥
本身條隊都已經好長 見政苦又放風準備永續WFH
放左啦又推到27號好on9..
先唔講停考牌咁反智既行為
真心想知原本負責考牌排期果班WFH有咩做
呢啲唔係緊急服務 為咗減低中武廢風險 一輪唔洗返有咩做 行山個啲囉
班垃圾根本無去深思熟慮就全停
考試前要做檢測又點話呀 自費都大把人仆去做啦
係咁架啦 香港正苦你估流
想問月尾上完三堂大概會幾時考強制試
咩都唔識
睇中架車賣家係尼泊爾仔
唔知會唔會係賊贓黎
點解會咁諗過戶唔係要對車主對資料咩?
29號考路 都唔知練唔練車好
Btw 如果又延期就學牌出車算數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞