IG黑店借「平行進口貨 免稅貨」賣假 Jo Malone 香水 護膚品

183 回覆
236 Like 5 Dislike
假野扮真正仆街
基本上ig同旋拍上面個d咩平行進口全部都係假 真野點會平過專櫃咁多 都係呃d本身未買過某d貴價牌子而又貪平既人 宜d假香水根本好多都東南亞廠copy做
本來仲想係ig shop買jo ma香水 睇完你呢個post即stop咗 多謝樓主
push
用返上一集樓主講到JM香水分真假個思路,再考證下diptyque真偽點分。

個人覺得假貨最易分係字體,字體有千千萬萬款,相近嘅好多,但好難知道用邊款/牌子設計上嘅字型有微調字型就算點樣就角度,真定假都呃唔到人

上真貨 下假貨

真版:字體線條相身幼細,字體圓闊,字腳寬而尖。例如q字,真版字腳係傾向左面,但假版係置中

Push
講真唔明點解買名牌唔去專門店買冇實體嘅都話會平,有實體嘅真貨點會平太多,唔講係唔係公司清貨,店主自己唔賺錢?
留名
唔好諗住唔使解釋 快啲上水啦
唔好俾啲仆街再出嚟累人累物
賣假野仲咁多藉口
說好的一星期後解釋呢?
麻煩唔好言而無信啦店主
push
店主上水未啊?一星期過曬,搜集完證據未?幾時解釋啊?
好多謝黃師奶絲打你幫推,見到你幾個POST一直都好撐我,一直想同你講,今次借呢個機會多謝你
唔使多謝
好欣賞你咁有心去分析
同埋呢啲人真係好過份
希望佢快啲解釋
其實最痴線係好多揸住商業登記都賣假,講真市民大眾以往一聽到間舖頭有商業登記就會好有信心,但近一年我真係唔敢講啲IG Shol係會俾埋商業登記No.你,都夠膽死賣假Jo Malone/Dyson/更多名牌
絲打自己睇路我勁唔建議大家喺呢段咁多假貨嘅時間仲冒險上網買香水/護膚化妝品,尤其是第一個POST已經有絲打發現HKTVMALL都有假 Jo Malone 套裝賣
跟本知自己賣假野仲扮 呢啲人比天收 生仔無屎窟 全家有事 白事果隻
聽人講個ac係glow 店主本人 人地仲冇諗住道歉
打算開過新ig shop再嚟過
咁要搵佢傾吓啦 店主係咪諗住唔解釋啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞