美國國會禱文結尾:Amen and A-women

444 回覆
720 Like 53 Dislike
點解係men 先唔係women先?係咪暗示women差啲?
之前有人試過出聲之後比人告歧視
Amen讀阿孟 確認咁解
wo你個men呀
我wo返你個women呀
人妖呢?變性人呢?
goverwoment
全部個字入面有"men"或者"man"嘅都要改
https://www.facebook.com/972393926144079/posts/3855154934534616/?d=n

好文,最終目標搞到Amen依個字收皮不能認同更多
同左膠講邏輯?
what about we gender neutral people? why are we not represented?
or did you just assumed my gender!!!??
既然佢唔信佢 無神論唔緊要 但佢哋而家係反神論 打擾宗教
We ask it in the name of the monotheistic God, Brahma, and ‘god’ known by many names by many different faiths

應該係並列嚟 三種神 想表達尊重唔同宗教?
我一開始聽到r晒頭心諗梵天點會monotheistic
fatherfucker
fathersucker
條路美國人自己揀 反智之路 美國係拜燈4年內唔滅亡都變第三世界
女權: Mannings 依加係咪歧視女人?!
一早有Black Jesus 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞