大嬏撞單車諗住不顧而去,畀電單車司機截停

266 回覆
427 Like 6 Dislike
呢個位真係好多人單車衝燈
多數往粉嶺圍方向
單車撚衝紅燈幫唔落

垃圾大媽不顧而去都垃圾
如果架Benz停低冇走大家都會屌個單車友抵死!但係而家係撞到人不顧而去!矛頭直指鸚鵡女
單車都可以比人告不小心駕駛,行人過路處要落車推,衝紅燈,最少衰三樣
如果推緊車,私家車就最大責任
Hit and run 衰硬
但呢單意外一定係單車法律上責任大好多
香港點解咁多呢d畜牲
人命黎架
樣衰成咁 真係第一次見

你串鳩我咩事先
有牌都覺得肇事逃逸唔係大鑊嘢就你問題啦屌
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap374
死臭肥閪
上面講緊車親人,如果無hit and run 應該無野告到個女人
無留意,睇咗,ok明白了
拗閪咩,有隻狗衝出黎你唔踩迫力比人影到都衰得架啦

如果個司機係正常狀態下有盡力避免意外但最終失敗,個官先會判冇事,例如你高速公路忽然有個痴線佬衝出黎,你踩爆個迫都撞死左佢,黑狗會睇cam同度殺車痕判斷司機有冇做到應該做既野
唔好用人做例子
單車係合法嘅道路使用者,單車手係駕駛者
佢打橫係盲眼位出黎,咁樣cut線
直行係無咩責任,同平時正線九成贏一樣
你撻我暴龍個朶一定冇事!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞