大嬏撞單車諗住不顧而去,畀電單車司機截停

266 回覆
427 Like 6 Dislike
坐枱之鬼
好多年前上水食飯都見過呢條八婆,食個越棧都諸多要求,又要人俾杯水同檸檬佢唔知做咩𨳊,一餐飯叫幾百次侍應,所以好記得佢,同埋佢副尊容冇可能唔記得。
要睇下本身個單車司機有冇車牌,有就照扣

一向覺得好唔公平
我N年前仲係讀中學,行人路踩單車,比狗出告票要上法庭有扣分喎
扣滿分先停牌,無車牌點扣分呀,一世無得考車牌?
正宗:化灰都認撚得住你條豬西
咁都剩係坐幾個月既話,就唔好再話乜野行人大晒啦
對於單車黎講呢個係好難搞既位
如果單車條友有車牌佢會被控罪
但如果冇就真係要用其他罪入
又要睇返現場有冇cam條友有冇減速
或者睇埋個阿婆有冇咩都唔睇就衝出黎咁

另外:
案例分析:不小心踩單車撞到人 賠近500萬
https://852law.com/%E6%A1%88%E4%BE%8B%E5%88%86%E6%9E%90%EF%BC%9A%E4%B8%8D%E5%B0%8F%E5%BF%83%E8%B8%A9%E5%96%AE%E8%BB%8A%E6%92%9E%E5%88%B0%E4%BA%BA-%E8%B3%A0%E8%BF%91500%E8%90%AC/

要睇返用民事
如果第一條罪係成功告到就可以開始下一條入紙申請賠償
可以列出一系列費用包括失去親人睇心理醫生既費用都可以計入去
有無人知 被撞個位而家咩情況 擔心
佢撐警架,仲支持國安法,應該罰錢了事
有就扣,無就考到車牌即扣
有錯請指正
多謝片中好心嘅巴打幫手截停條仆街🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞