女司機撞到單車男 被截停後稱對方衝燈關我乜事

308 回覆
417 Like 22 Dislike
沖燈
但佢大把理由up,受驚之類
衝燈呀,一次過屌埋啦
衝燈唔抵屌?
兩邊屌曬最公平,打和啦super
1.衝燈
2.單車

不意外
咁單車突然衝出黎又真係有問題,禁左單車或者單車都要考牌合理d
咁講倒轉係大貨車衝燈既你地又會幫邊邊,唔好因人定對錯好
佢係咪講緊之前個post 呀,一係post 出黎睇睇,係咪真係多人幫個細路
驗眼啦柒頭單車狗
要幾冇人性先可以當人係死物

撞到成個飛起 當無事發生
攞o左車手獎10000先
乜伯母呢期好痕咩
hit and run係仆街
但單車一出馬路就當揸26/46 咁處理
所以popo應該告單車友先

踏單車時︰
必須遵守交通規則,包括交通燈號、交通標誌和道路標記。

https://www.td.gov.hk/mini_site/cic/tc/safe-cycling/cycling-rules.html
單意外係單車衰
Hit and run係私家車衰

揸住架有路權嘅單車,衝紅燈撞到車
另一個本身可以停低頸痛等收錢,女人真係on99
走左去
做連登仔都係食花生等睇戲
不過下次可唔可以唔好再post女司機高清大圖
收皮啦傻閪
「講到路權撚沖出黎唔洗負責?」
同你講全責次責半責零責你都唔識啦傻閪
渣車永遠係蝕底個邊 你係咪未渣過車

「無車行撚開?」
有係咪可以繼續屌醒你?
本身撞到單車係告老不 醫藥費
依家係屌緊佢未有停車
又會比差佬告多條意外後沒有停車
有機坐監
最主要係撞到人無論點撞就要停低睇下佢受傷
你係鐵 佢係肉
在情在理你都應該停車 然後call白車
所以d人屌緊阿嬸無義為主

香港渣車撞到人蝕底行先
所以你用大貨車去講 係錯誤類比
agger, hit & run 仲要理所當然咁樣, 真係好支那特色
但單車一上馬路就同汽車地位對等
單車友衝燈犯法就梗架喇
hit and run就應該另外判決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞