女司機撞到單車男 被截停後稱對方衝燈關我乜事

308 回覆
417 Like 22 Dislike
GTA
其實同上次嗰單嘢根本就兩回事
如果你咁都話雙重標準, 你肯定係冇撚揸車
一個係撞完人不顧而去
一個係老母唔睇細路衝出馬路,司機撞到人之後都要問佢有冇事使唔使報警入醫院
一個撞完人即時收油落車
一個撞完人直接離去,仲要同人講關人撚事
你喺香港撞到人嘅話點撚樣都唔係不顧而去啦
咁撚樣都話標準難捉摸
不如話你智商有問題
一句講晒
Hit and run嚴重過撞不小心駕駛

老不:罰款港幣五千及監禁六個月 (9成唔洗坐)
Hit and run : 肇事後不顧而去最高判罰1萬元及監禁1年、遇事不報最高罰款1.5萬元及監禁6個月

實際案例:司機撞傷左人 一般告老不 唔洗坐監
司機老不撞死人幾個月
司機老危撞死人幾年

Hit and run
判得都9成坐監 仲要無得比你求情

咁你話依家司機岩定錯阿?
本身報警 單車個件唔死罰錢老不了事
依家?洗定個8月15啦
好似怪獸公司夾大眼仔手指果隻肥野
講多樣野
26其實做錯左事 因為你應該比佢走
你叫停左佢再報警 佢已經唔係hit and run
Hit and run係要符合 24小時內報警+警方通緝

如果唔係就好容易用理由打甩
咩意思?法律文字姐
1.為安全起見 想渣前d再泊低架車
2.我完全唔知我撞到人wo 係26提我先知 所以我先停低
3.返左屋企再睇cam先知撞到人 再報警自首
咁樣都唔算係hit and run
所以26做錯事了
佢應該抄低車牌 報警救左個單車佬
個阿嬸咁就可以坐監了
閪人真係有樣睇
依個係全世界都有嘅stereotype 唔關咩邏輯事
你低能就唔好上網啦
我又唔係路權撚俾肥婆心諗你個冚家鏟害人精害鳩我,亂柒衝燈我駛撚理佢感受支持肥婆車死多幾件路權狗
收皮啦波狗,講撚到路權撚衝出黎唔撚駛負責任,冇車就行撚開啦,睇你都係成撚日過馬路唔撚睇燈啲行人
松子
警犬咬咗佢未?
推到條肥閪入冊
我就唔會特登撞單車撚嘅 唔想玉石俱焚
但公道講句 啲單車佬咁樣夜麻麻唔着燈衝燈 係拎自己條命較飛 遇着個痴、呆、癲或喪就係咁先
咁似cyber punk d npc
仲以為係真人揸車
原來玩緊gta
響句黨員號碼乜事都冇,不過就唔好撞啲太出名既人
屌你無車牌就收皮啦

如果有既真係唔該搭返公共交通工具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞