如果林家謙有姜濤個樣,成就會有幾高?

38 回覆
0 Like 9 Dislike
張國榮梅姐都係實力派 好撚好睇㗎 咩嘢膠膠吓唱慢歌 你唔好侮辱實力派好喎
而家我講緊mirror偶像派 但aga陳柏宇呢啲自以為實力派嘅尋晚仲衰撚過mirror
而姜濤冇潛質冇實力可以再更上一層樓
張國榮同梅姐喺佢地年代係定義做偶像派架,依家死晒上神台姐,我意思偶像派咪偶像派囉,有咩問題?
你唔可以因為人哋個樣有星味又拍戲 就當人真係偶像派 唔通何cc同許志安拜個偶像派為師?張國榮唱家班㗎喎
偶像派=唔識唱歌?我由頭到尾咪話偶像派冇問題,係你貶義左依三隻字姐,個樣好啲都俾人定義偶像派架啦,冇人話偶像=垃圾,我由頭到尾都係咁講,所以姜濤咪偶像派囉,佢有冇潛質唔係我同你講幾講就顯示到,佢先20出頭咋,大把前途大把時間啦老土講,郭富城後生都唔識做戲,依家咪一套一套練演技返嚟囉。
偶像派咪twins呢啲 紅係紅 過一排咪又會比人拉返落嚟 出面都有post講緊 反而實力派係隔幾多代都會識欣賞
同埋我講嘅潛質係天份 有啲人冇就係冇 好似關智斌咁 早排學完唱歌 咪又係難聽 唔係話姜濤衰過佢 但姜濤好難再有啲咩突破 有幾多個係由冇料變到有料 郭富城唱歌都唔差 但演技而家都真係一般 冇張學友咁有天份 再講 班姜糖推到佢咁快上高峰 佢之後條路都幾難行 就係因為佢太後生 之後跌一跌就好甘 btw佢最基本真係要改一改吓啲懶音先
郭富城拎左兩次金馬影帝,一次金像影帝wor 你覺得佢冇演戲天份咪冇囉,你都唔係睇客觀因素,twins依家都好紅wor,開紅館十幾場都爆,咁都叫俾人拉返落嚟咁你講晒啦ok?郭富城唱歌仲係用喉嚨發聲架,唔係用丹田,佢唱歌個方法根本唔啱。

一個投票,fans見到有偶像咪投囉,唔通鍾意姜濤都要投第二個咩,條路難唔難行日後咪知,如果連登風向踩下一個人捧下一個人係有用,林鄭就落左台啦,韓國kpop就冇人聽啦。

Ps:其實我好鍾意城城,我見到咩投票男神我都會揀佢,我理得果年係咪古天樂張家輝成績好過佢,鍾意咪投囉,咁fans係咁架啦,但唔代表我唔知道我偶像有咩不足嘅地方,邊個話要完美先可以做偶像?
講真 唔頒比佢仲可以比邊個 香港真係有幾個演技好?大把好嘅都瓜曬 一係退役 而家嗰班最多都係得外國嘅演員嘅一半功力 唔係話崇洋呀 但真係冇咩邊個出色 楊千嬅夠攞獎啦 而家香港一年有幾多套電影 幾多套真係有深度可以發揮?我冇話姜濤唔可以攞最喜愛男歌手 呢啲民意嚟 但我講緊佢未夠火喉 講緊佢功架 林家謙都一樣 aga都係
郭富城拎金像獎果年係踏血尋梅,同年仲有十年、暗色天堂、五個小孩的校長、影帝入圍名單其他人有張學友、梁家輝、劉德華、張家輝,唔好話唔頒俾佢仲可以俾邊個,依度有三個本身都已經係金像影帝,我舉城城做例係想講一個人真係可以磨,只要佢有fans撐住,佢有有心做,佢可以磨。
其實你次次都攞你啲偶像出嚟講 我真係點講都係會踩著你條尾 你當得佢係偶像 喺你眼中一定係好㗎 冇話佢唔得 但每個人標準唔同 你咪當我要求高 同時啲人對近代嘅明星都要求低咗 你睇吓啲人連唱live穩定都要吹奏 同埋唔通楊千嬅攞嗰年就係勁過提名嗰班咩 呢啲都要睇天時地理人和 劇本都好緊要
咁人地姜濤啲粉絲覺得佢夠好咪得,駛咩你或者我認同?同時我都冇要求你去認同城城有幾好,反正佢點都名留青史,你可以唔認同人但唔代表你嘅意見比他人重要。

一個人有咁多fans係佢本事,佢識包裝又好靚仔又好咩原因都好,咁佢有人鍾意咪得,我難聽啲講真係多你一個唔多,少我一個唔少,你依家喺度讚下城城同姜濤佢地又唔會多一蚊收,冇mirror啲後生剩係識韓星咋,多啲人聽廣東歌唔好?人地獎就拎左,俾機會人地磨下好難?定係個個都要一出道係張柏芝袁詠儀咁先值得俾機會?你係專業人士?有冇潛質係我同你講下就係?我根本都唔係姜糖,我根本唔聽廣東歌sorry,但我覺得佢留住一班鍾意聽kpop嘅妹妹仔對樂壇點都係好事姐。
明明你好多句都係想說服我認同郭富城 唔係做咩挖咁多嘢出嚟講 話咗我係講緊有啲人冇天份 後天努力完都唔係好嗰班 然後話姜濤最多係偶像派 有邊句講錯 你就一開始扮中立 後尾就忍唔住話投比自己偶像有咩問題 之後又噠郭富城 冇耐又話係你偶像 即係點呀 家陣係咪要本土就盲撐 我已經冇踩姜濤狗屎垃圾已經好比面 又好中立地講句aga live衰過佢 到底你邊句唔啱聽?要話佢好有天份?懶音都未搣甩 講乜啫 講嘢lur嘅 點上得大台見人呀 攞bts嗰啲偶像派嚟同mirror比 我唔識bts都聽過隊嘢有啲料到啦 人哋衝出韓國喎 唔係比mirror代表香港呀?
我冇想說服你,單純覺得你講野冇客觀事實去support姐,話郭富城冇演戲天份但佢近年好多作品都令專業電影人改觀,入圍好多次先拎到個影帝,不過你個人意見覺得佢冇天份係最緊要,因為你最專業

我都話我唔係姜糖ok?我係army,我根本唔聽咩張國榮梅姐mirror林家謙,我只係睇唔過眼連登仔白癡,見人紅就要踩多腳姐,人地姜濤唔知自己會拎,嚇到呆晒咪lur囉好出奇?廿歲咋大佬。

係啊mirror代表唔到香港,依家代表香港衝出本地嘅係gem 比比鳥同楊千嬅,你係咪想幾年後都係咁?bts都出道好多年先紅,仲成日喺韓國俾媒體針對,全部army都知,個個成功藝人都係靠磨返嚟,以事論事就=係姜濤fans?你都幾好笑。我都冇講過我投左姜濤,我投鄭中基架,不過人地姜濤係紅吹脹咩,人地少你一個唔少囉都話,正如kpop界大把人唔鍾意bts,army鍾意咪夠囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞