IT討論區(105) 2021啦!!起身轉工啦

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Pandas咁hit問下都無所謂嘅 但咩u會唔教threading
呢個post 一直都有做 fg counseling, 好似係
唔讀OS咪唔會識threading lor
讀bootcamp就得

利申 曲 我就係打po頭「bootcamp具體點解垃圾」條柒頭
Core喎唔係咩 同埋其他project都有機用到
不過就咁上網睇下interview 都夠吹啦
真係可以,second major嘅話可以係SE,Network,OS,Algo入面4揀2
其他project用到可能好簡單,係os先會教多d點樣做IPC
無所謂啦 唔識未google 睇完起碼把口識
foodpanda,hr姐姐肚餓想叫it狗幫手order食物
點為止識 threading ?
我係話吹到basic concept姐 lock IPC under the root點 work , etc
Fg佢都唔會問到幾deep嫁啦
利申fg
web有幾何用到
web 本身都已經行緊multithreading
係做手機果班先要理
但都係極少情況先用到
有冇巴絲做Data/ML相關工種
啱啱Mphil grad搵緊工
佢呢個 Care 係 Take care
Your frd is right ah, look me and hand gor, he big 3 I no bach he 1.2 HBU I 0.8 HBU, power diff
angel.co 見到
有website 但無內容
應該新到爆既startup
印象中都係有教
不過我自己學生時代無上堂基本上真正掂都係出黎做野之後

fg 唔識可能係因為呢個原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞