[ViuTV] [不推文回覆] 全民造星III賽後討論區 (225) 狂賀冠軍BenBen

464 回覆
8 Like 2 Dislike
人地 整首 香港樂壇已死
香港舞壇 提都無提
Anson lo 跳舞勁 咪又係要唱歌

Ben話要成為第一位 香港 跳舞藝人
但我估佢 咪又要唱歌
算鳩數啦
唔理佢地
牙璇新歌各大平台上架啦
同JNY一齊作曲填詞,好chill同一路聽一路un 既歌連Ben Ben聽完都free style舞步,聽日1點有MV

雖然唱同跳的確係兩回事嚟,唱可以冇跳,但跳就一定要有曲,要有基本唱功唔過份
但聽歌同睇人跳舞,係兩回事嚟
kimman夠唱歌好,咁點解會話佢悶,冇嘢睇丫嘛,ben跳舞有嘢你睇,唱歌你係可以好簡單隨時播嚟聽,但跳舞無論係mv定live,你會搵嚟睇就係跳舞得分嘅地方,唔係單用次數就可以比較
我會唔會認真咗
佢第一首歌連MV版本執過都聽唔到落去
牙璇X JNY 好正

當呼吸變差 伸展可以嗎
想講都變啞 拆掉思想分化
ar ar i can't let you go
置身於地牢
it's the time that we should go

天空飄碎片 海中心冒煙
吃掉我蠶食我 來反轉我心窩
yeah i can show you my world
空得意志 充滿意思

塵埃掩蓋於腦海 時日負荷超載
如果新世代懺改 alright alright

新式點對點 他朝風靡給你演
瘡疤加碎片 裝飾不羈一片天
思想當領先 規管不了想去邊
今天不變遷 明日剩低苦澀嘴臉

da di da dum~~~ x6
是非顛倒映照 唯獨我清醒心跳

彎彎腰上路 彎彎走舞步
彎彎繞過道 不需呼喊天引導
不需靠邊信奉禱告 不想昨天變做俘虜

dont you know how i feel
grinding on my views
i get no time to chill
just keepin' it real

帶沒針的錶 放沒風紙鷂
轉彎轉過通的宵 轉身碰壁不觸礁
隱形得過星二件廢柴?
呀ben三月有舞台劇,而家仲要keep住有廣告
姜濤都隔左成年先有solo啦,咁快就要追狙擊?
大佬決賽去到而家得一個月咋
畀著呢啲人做娛樂公司高層死梗
睇嘢都唔睇長線嘅
乜都要快又無plan唔好玩啦,公司都未簽呀
屌那星睇佢打字仲要好辛苦
隱形廢柴打手10有8,9都係鳩鳩地白卡佬咁
冇嘅
你幾時見姜b打手會串鳩啲冠軍/其他參賽者呀
姜b呢啲真係明星啦
真心respect姜糖 70路姜糖都有
點解佢ig 有咁多假account followers
竟然公開
佢都唔介意㗎啦
襯唔襯?
btw 諗起琴晚佢話無謂辜負女仔
跟住小新一句咁上一個呢
舞台劇,除左 跳舞 又要演戲,咁就唔好講靠 「跳舞」做香港第一位 香港跳舞明星啦

你試下叫佢 整個演跳會,純跳舞 跳一兩粒鐘,d人 睇都睇厭啦

做明星 唔靠 唱歌咁撚串?

想做低 香港樂壇 地位?
香港樂壇》香港跳舞舞壇
呢句係Jojo講
佢無話淨係跳舞ok?
Ok,費事嘈

純針對 cloud明明 冠軍,比佢搶走左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞