[ViuTV] [不推文回覆] 全民造星III賽後討論區 (225) 狂賀冠軍BenBen

464 回覆
8 Like 2 Dislike
citibank 6點半live有Zeno
應該唔止,見到有Pony
有田中
螢火音樂會live 緊 team a ig
Team A ig live Camping music live 做緊冇人講?
琴晚睇左,個live幾正,睇到唔同配搭jam 歌
呢個賣廣告賣得好明顯
唔知佢哋有冇得分
應該一人一個背囊都有掛

形象崩壞相
搞錯 偷睇mk lau情慾片唔開心些牙
冇錢睇蘋果啊,順手貼埋篇文啦唔該

新晉藝人陳樂頤(阿左)與張凱娸(Kiki)在過去半年間人氣急升,全賴參加了去年ViuTV的真人騷《全民造星III》。她們屬同一公司,是Angelababy的小師妹,勢估唔到,兩個初出道的新人,在疫情夾擊下,依然贏得人氣與工作機會,現時二人也獲得片約,密密有工開。除了挑戰自己,她們更上了入生重要一課,學懂「要有被討厭的勇氣」。

前年於演藝學院畢業的Kiki剛出道就碰上社會運動,再加上世紀疫情,原本打定輸數的她遇上了《二月廿九》的好劇本,去年更獲鼓勵參加《造星III》,Kiki說:「《二月廿九》呢個機會真係幫咗我好多,之前真係好似三失青年咁㗎。其實係公司鼓勵我參加《造星III》,我自己好冇信心嘅,完咗之後發現可以挑戰到自己,我一定唔係勁,但原來都郁到,亦可以唱到歌,個人冇咁自卑,同埋學到點樣做人,學會堅強面對,喺是非之地都保持真我,我係一個藝人,而唔係一個虛偽嘅人。」

雖然比賽沒有名次,但Kiki卻贏了人氣,贏了經驗,更贏到真愛。她與早已認識的KLau因《造星》日久生情,正在熱戀中的Kiki甜絲絲說:「我哋認識都係緣份,其實喺《對號入座》之後透過一班兄弟我哋已經認識,到《造星III》喺短時間內長期對住,日對夜對,發現佢係一個好好嘅男仔,雖然佢嘅外表俾人抨擊係好『Fxxk Boy』,但我覺得男仔應該係咁,外表好『Fxxk Boy』,內心係暖男,好照顧人,其實KLau係一個好溫柔嘅男仔。」

Kiki走女神路線,相反,阿左原來是一個充滿喜感的女孩。阿左無懼形象崩壞,只有22歲的她精力充沛,愛整蠱做怪。去年城大畢業的阿左,修讀創意媒體,音樂是她的強項,擁演奏級鋼琴資歷,不過卻被老師點名指她有喜劇天分:「其實我上年畢業已經諗住搵工,我知道好唔容易,咁啱有朋友叫我一齊參加《造星III》,完咗之後又多咗拍攝機會,好順其自然咁就入咗行。真係好好彩,疫情下一路都好忙,雖然收入唔可以話OK,如果真係冇工作都會做兼職養自己。《造星III》後我發現咗自己喺表演上嘅可能性係多咗,除咗唱歌,對演戲都好有興趣,最好笑就係有老師喺我一個好正經嘅戲劇表演後,話我係有喜感。我都想帶歡樂畀大家,其實我好想好似王菀之咁,可以有個人特色嘅音樂,佢個風格好特別,同演戲係好極致,好搞笑。」

直率的個性卻令阿左經常得罪人,在《造星》時她一句「好開心可以同dancer跳舞」,令陳葦璇嬲爆並指她不尊重人,阿左憶起舊事顯得尷尬:「我已經得罪咗人,係需要學習嘅,無論面對朋友、工作上夥伴,都要學習點樣同人溝通。你自己接受唔代表人哋接受。」
左左有片約
上次Live好似話同kimman一齊有份演,到底演咩角色? 有冇巴絲收到風?
恭喜阿左有野撈
好似係福音電影? 唔sure
Judas Mischa 上完之後,今晚9點到牙璇上志雲傾

https://www.facebook.com/100044633940227/posts/260975905400206/?d=n
佢真係癲㗎
可能只係囝囝囡囡730
牙璇 志雲傾直播中

https://youtu.be/M9DDH1_8MTE
睇完,呢集算志雲傾裏面幾健談,氣氛都好好,仲要唱左柳柳既水刑物語同盡力呼吸,唱得好過決賽表演唱願,冇點炒粉
I like 癲婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞