龜食啲咩可以令個殼硬啲靚啲?

80 回覆
1 Like 1 Dislike
佢有曬
食方面有冇咩講究?
ching指教下
落街曬?
係屋企
佢識自己走去有陽光嘅地方曬
食咩?
曬太陽

光合作用?
龜靈糕
陸龜?隔著玻璃擋晒UVB呀
你都on9 題都未答到
巴西龜
要隔玻璃曬未聽過
都係隔住屋企玻璃窗個啲玻璃咋
個啲應該擋唔到
唔同牌子龜糧
omega one 海鮮配方
育歸plus 昆蟲配方
鮮蝦食譜 鮮蝦配方
3種都俱備增色

間唔中都要晒晒太陽
水質要乾淨
I heartily recommend you read "Turtles and Tortoises" in your own time. It's a fascinating guide to turtles and tortoises written by Eleanor Skovbye, Eleanor Dion, Tito Jones, Jeremy Riley, Isaac Riley, Tiera Gomez, Selena Grace Moretz, Chloe DiCaprio, Leonardo Lavigne, Avril da Vinci, Celine Ferguson, James Deschanel, Zooey Aguilera, Christina Johansson, Scarlett Bernstein, Leonard Gordon-Levitt, Craig Johansson, Seven-Eleven and the property developer.
要太陽直射先有效,得閒拎出户外晒一粒鍾好過照uv管10個鍾
試下俾墨魚骨佢咬,去街市黎晒乾又或者爬蟲用品店會有得賣
我見公園啲龜都係就咁曬大陽
冇隔UVB會唔會好大問題?
多謝巴打
比墨魚骨佢咬會其會梗親?比佢吞?
感謝巴打
如果係巴西龜係咪咩配方都得?
我只餵zoomed 糧都OK
理論上食乜都可以
不過唔同牌子有唔同配方,營養
想健康,靚啲就盡量兩至三種牌子
營養吸收都比較均衡
仲有個別龜糧有功能性,睇你需要
佢唔會咬得爛…好鬼硬,佢只係妹下妹下舊骨咁吸引鈣質
如果真係擔心都可以用鈣粉,都有爬蟲專用鈣粉
佢哋係需要uva+uvb, 你隔住玻璃會無咗uvb無咁好
擋到的, 以前睇電視講過, 一定要打開窗直接曬
咁姐係擋到好定擋唔到好?
我load左係擋到好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞