台灣253天沒本土病例破功!有民眾確診新冠

154 回覆
268 Like 13 Dislike
我冇假設你淨係睇一個新聞
你唔滿意嘅話我換一換個假設囉
咁你睇三立?

我第一間諗到個台灣媒體係中天
所以我假設你睇佢囉
冒犯到你?

咁所以你答到我個問題咩
你睇邊間媒體?
唔好轉移視線
點解你覺得我轉移視線?

我話“佢哋唔睇台灣新聞”既意思係話睇台灣新聞個量好少,唔係講緊唔睇邊個傳媒

由你講話第一個諗到既新聞係中天,我
諗你都係唔太睇台灣新聞?

你根本唔知道佢講緊有啲咩輸出個案,係咪?
上面講緊係假陰性輸出個案,點解要搵本土確診
你係咪咁肯定無啊,如果我搵到咁點?
人地上面講緊台灣輸出,你就話本土確診,姐係你唔確定台灣有無輸出係咪?
我睇到你呢個回覆都明白 你都係無點睇台灣新聞當人地係閱讀障礙
因為你到而家都仲係未答到我
你睇邊一間台灣媒體
我第一個諗到嘅媒體係中天
因為最近中天畀ncc ban咗

咁所以你睇邊間台灣媒體?
中國病毒武漢肺炎
講中你就攻擊人所以先唔會同你哋討論
咁所以你答到我條問題未?
你睇開台灣邊間媒體

仲有唔好講到你自己好特別咁
其實你都係一樣
你點解要咁執著我睇咩媒體究竟同呢個討論有咩關係?
我基本上咩媒體都會睇,咁跟住呢?你想講咩
先假設大陸真係清咗0

入境澳門嘅全部都係嚟自非高危國家。

反觀台灣:

澳門入境人數的確多過台灣,但係台灣一直都係玩梗hard mode。點解要玩hard mode?因為唔似澳門咁有中共撐腰鎖國清0好容易,難度在於要點樣維持經濟
武漢肺炎/支共肺炎
新·究極之蝗肺炎
支共捧澳共踩港共
瘦肉精單嘢,而家好多台仔(呢次真係唔分民進黨同國民黨啦)都屌到英文fans同蔡英文反皮,蔡英文2013年曾經反過瘦肉精,而家蔡英文(中華民國總統位已佬,理撚得理)叫瘦肉精入台灣

只係反瘦肉精而唔係反美國豬肉,希望台灣同美國可以建立(日韓同北約LV)盟友關係,俾英文fans扭曲為「4%」同國民黨打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞