脱離Gmail 轉用protonmail

88 回覆
47 Like 22 Dislike
忍夠google係咁奶共 決定慢慢減少對google既依賴

除咗轉用Firefox 同duck duck go既search engine之外

最近啱唔down咗Protonmail嚟用

幾好

有免費版,但會有限制,亦都有唔同收費計劃

世界上冇免費午餐,畀多少少錢,你可以享受既係加密安全,冇廣告。好過畀google scan哂你啲email嚟做廣告,冇哂私隱

嘩屌禁咗入去原來Firefox 都係evil company
好彩有你呢個網,擴闊咗我既認知
好多人用Google 都有俾錢,但好多功能你要靠佢先轉唔倒
我明

整係轉email都有排搞
500MB
可以down住試下用先
Google sheet 同二三個客要求轉都煩. 用NAS 做又怕唔穩定
係,google真係玩哂
样?
有咁既機會,正如Mewe咁,但照支持住先

Proton呢間公司都有捐過錢畀612同攬炒巴
An torbrowser安唔安全?
大概睇完下,連protonmail都畀佢屌都反肚

都係正係掛privacy名,實質都係collect私隱,只不過冇google咁痴線

唉,見佢有捐錢畀612同攬炒巴,照用住一排先再睇下買唔買upgrade好
個名都柒過人
乜撚protonemail
lm
Protonmail 冇e
Thx好詳細,

完全罷用google list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞