其實當年MSN收咗皮係好可惜

515 回覆
2938 Like 34 Dislike
我覺得mewe 只會同google+ 同一下場
講真,而家有幾可會post 自己野上去
之後上個"social media" 都係睇"KOL"
give me a break
true 我覺得smartphone 先係主要原因
smartphone 一普及, msn icq 果啲點都係要死

因為果陣學生基本上冇電話,有都好難做到成日即時通訊
要傾計就係係msn 捕住邊個同學仔online, 一online 就傾計,果種感覺完全唔同

依家wtsapp tg, sd 完人地得閒咪睇唔得閒咪唔睇, 冇左果種即時傾計既感覺
木葉之白牙秘傳
我真係吊佢老味
木葉之白牙秘傳
見有fd離線但聽緊歌
我21歲,你幾歲?
又係黑歷史
Smartphone改變哂社交模式
依家啲人際關係太速食feel,冇咩人會珍惜,亦都愈嚟愈假
睇落似拉近咗人與人之間嘅距離,實際上相反
msn收皮之後好多人聯絡唔返
Status可以整mk閃字 好有個性
冇埋美斯
MSN 掛機唔熄auto reply 群組... 屌你咩
Whatsapp收個sms就開到ac,唔洗記username password,對唔常用電腦嘅人嚟講係易用好多。

唔知點解轉左skype之後,覺得好多嘢都唔同左。覺得個UI柒左,但可能當時已經有whatsapp。
而家淨係會喺電話好驚唔小心hi到share menu
依家dc都 有d似msn
嗰陣時最容易發展到感情

而家information overload
電話/Facebook個screen一秒出十幾個notification,對方根本唔會將個心畀你
如果當時whatsapp開始多人用,msn就即出app,抄佢可以剩係用電話number註冊,唔洗記密碼,應該有得生存。
不過ms選擇左skype,少左堆後生user
同暗戀對象傾計一定播啲有暗示既歌
仲要單曲LOOP
過多幾年唔敢講,但印象中佢一收購skype好快就夾硬摺左msn,
當時仲有好多人用msn

根本個生態都唔同,夾硬轉咪死囉
+1
真係童年陰影來
不過防毒幾舊水一年買個安心都抵啦
2007年前分分鐘多過而家講啦
而家個個off filter
諗起小美麗
以前成日add女 又有相睇真係好撚正
最主要係買部電腦行得順啲
Microsoft defender 防禦力已經above median [1] 唯一缺點係慢 [2]
[1] https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-july-october-2020/
[2] https://www.av-comparatives.org/tests/performance-test-october-2020/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞