如果所有動漫角色一齊打交,邊個會贏

437 回覆
46 Like 122 Dislike
呢段最同意
我講oaa最勁係直觀人哋寫得佢最勁 而唔係你講嗰隻因為「作者話佢想點都得」所以最勁你啲邏輯都幾撚混亂
想知咩係「直觀人地寫得佢最勁」
另外,漫畫入面角色能力係點
咪又係靠作者描寫畀讀者知
唔通靠讀者腦補去反向影響作者idea?
咁用「作者話佢想點都得」做設定基礎有咩問題?
無啦啦又話我邏輯混亂?
都係嗰句,討論下啫,唔使人身攻擊既
你想知咪攤開兩個角色嘅設定
對比返兩個邊個能力再進階啲囉
我唔講其他嘢 單單係上一代宇宙大神可以比人毒得死都已經差oaa 幾皮啦
Oaa根本連係咩都冇人理解到
連點殺佢都唔知
話你邏輯混亂係事實唔係人身攻擊
仲要死撐包拗頸
quote返之前有位巴打留言
oaa都有weakness,連完美都唔講得上
而且上一代大宇宙神係畀人毒死
但佢唔係行運超人,又點解可以當左佢係行運超人用黎同oaa 做比較
我問你啲問題你選擇性回應
淨係話我死撐包拗頸
你都幾識玩
唔記得追post, 原來你係美漫超死忠黎
係你眼中一切其他漫畫設定都唔及美漫設定
咁我真係唔同你拗了
橫掂用咩證明都拗唔贏你
根本就唔可以有oaa
Oaa嚴格嚟講唔係一個角色
而係現實世界嘅人= 姐係marvel作者
佢喺自己故事入面梗係可以吹到無限大
故事入面oaa嘅強係源自現實世界作者嘅權力
如果硬要同其他角色比較
咪變成故事入面嘅oaa嘅強大凌駕於現實世界其他作品嘅作者
運氣會超越一切既情況 就等於你會去睇你啲美漫爆谷戲咁
明知setting係邊啲 大佬屈哂機 但都比啲小角色破到條路出黎有戲拍 咪全來自於 運 ( 非必然) 奇蹟囉 套套都咁講
你同日文人 一味針著咩oaa 設定係咩咩宇宙 其實即係任佢射je
任隻大佬幾屈都好 要有戲有故講落去 一樣需要另一個side既對抗 先有戲唱
行運 就係弱勢成功 典型動漫主人公 小角色 勝出血路既定位
總之任何情況 , 任何更勁既對手 對住行運 都係垃圾
咁理解就ok 運氣 = 第一
大雄勁啲
小雲
吉良吉影完美counter
邊個贏就唔知

剩係知
純戀愛開後宮果啲男主
會先比人圍毆至死
唔需要理解一樣野都可以消滅一樣野
古人進食時, 唔洗理解咩叫做細菌或者寄生蟲, 用火高度煮100度,咁就唔小心解決左細菌,寄生蟲。
Weak乜鬼嘢ness
嗰一篇故事嘅作者自己都出嚟講話佢畫嘅oaa同主流嘅oaa唔係同一回事換言之係類似同人創作 根本唔被主線承認嘅

講埋最尾一次
比就比設定
唔好講咩作者編輯
咩無限力量無限運氣根本就冇得同人哋比
你問嘅問題我有邊條冇答?
9up?
夜神月
點睇都似你係行運超人死忠粉多啲wo
明明行運超人呢種嘅能力先最食原作世界觀 又唔見你話佢出作品外就冇用?
點解oaa等於marvel作者自己?
作者自己講定點?
如果佢有心要咁做
使乜諗埋啲接近哲學嘅設定出嚟?
學行運超人一句「想點就點」咪得?咁點解行運超人又唔係作者本人笑撚死
雙重標準到你哋
但oaa基礎設定已經有絕對不死不滅
其實要setup 攻 防 速 技能傷害 本身減傷 出手次數=擲幾多骰仔 決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞