如果所有動漫角色一齊打交,邊個會贏

437 回覆
46 Like 122 Dislike
天王巨星超人
默示錄擊
理得佢oaa定marvel作者
行運超人只要夠運, 無野解決唔到
等睇oaa自己打死自己
「Oaa係可以掌握所有多元宇宙/總宇宙/維度/一切之外嘅一切總之你想像到/你想像唔到嘅所有事佢都做到 而人類連理解oaa係咩嘢都做唔到」
其實呢啲都係漫畫入面既設定
唔係現實,ok?
同埋可能你冇睇行運超人漫畫,以為佢得一個宇宙
事實係佢有所謂光明宇宙,內宇宙
除此之外又分左好多個宇宙,已知既已經有16 個
而大宇宙神只係籠統咁表示在呢一切之上既稱謂
總之就乜都佢大晒
如果oaa係作者論,咁大宇宙神係above總編輯(當然都係故事內啦)
咁講法,就要睇下總編輯大粒啲定係作者大粒啲了
同埋討論下啫,又唔係好似條傻閪普巴條唇咁撩交嗌
唔使屌屌聲既
要買道具喎
邊有錢呀?你老母?
隨意門笑而不語
多啦a夢唔係一般機械貓嚟,一到大長篇戰鬥力就會猛增,日本誕生連23世紀嘅未來人都打得贏(佢自己先係22世紀)
都話咗概率操作呢樣嘢對人哋嚟講係好基本
一定係死神柯南

所到之處,所有角色互相謀殺,最後柯南出嚟推理
推一推眼鏡,拉一拉蝴蝶結,又解決一班
深藏功與名
(攪事mode)重未見令狐沖出現
行運超人已經有隻大宇宙神戒指, 創造或毀滅任何野都得
無限大吉情況下, 力量無限, 幸運無限

同樣一切之外嘅一切總之你想像到/你想像唔到嘅所有事佢都有運氣解決問題
呢樣都算,設定上jump總編鳥嶋都聽晒佢話
佢一個唔高興叫鳥嶋腰斬晒其他漫畫都仲得
不過可能影響唔到marvel既
https://marvel.fandom.com/wiki/One-Above-All_(Multiverse)#Weaknesses
依個算唔算係設定?
講美漫嘅係咪唔知多啦A夢入面有大超
咁你要搵個勁過大超嘅黎打多啦a夢
但係都會比老鼠玩死
老實講設定上好勁 戰鬥智商咁低
陰都陰死啦
除非去到全王咁輕鬆炸咗個宇宙
如果你要咁講死侍都試過跳出框框殺死作者,而講緊死侍只係地球級嘅英雄。所以理論上oaa都係凌駕於作者之上。其實唔同作品如果要作比較的話都係睇吓佢嘅設定說明幾屈機㗎啫,起碼如果你睇返雙方嘅設定解釋嘅時候,直觀上都會認為oaa屈機好多
我唔想比話作者大啲定編輯大啲囉
都冇意思架
所以就咁睇返作品入面嘅設定
橫向對比咪夠搞咁複雜做咩
Oaa以下 超越者以下 嘅生命法庭都已經有力量無限/創造無限質量/操控命運嘅能力啦行運超人呢啲設定其實真係一啲都唔稀罕比起美漫啲神嚟講
Sorry 有後備
所以我咪話係作品入面
行運超人已經係所有野的頂點
冇野大得過佢
佢話晒事,亦有圖為證
冇搞咩咁複雜喎
咁而家係跨作品比較啊嘛
你有冇發覺自己離哂題啊
要講自己作品嘅話刃牙作者寫勇伯打贏悟空都得啦
咁即係你用「oaa設定係最勁」跨作品打贏「行運超人設定係最勁」就得
我用「行運超人設定係最勁」跨作品打贏「oaa設定係最勁」就唔得
然後你話我離題
所以我咪話唔同你拗囉
ok you win
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞