有無人分享旺角寵物店買狗仔經歷

70 回覆
5 Like 67 Dislike
好撚認同
全部都黑心奸商
感受到你既憤怒
果陣係旺角其中一間買貓
買返黎第二日就黎料 完全冇精神 之後食咩都作嘔
有時打乞嗤會噴綠+啡既鼻涕
我嚇到即刻帶佢睇醫生
醫生話隻貓發左燒好耐 同埋張針卡都有問題

之後我果日就係連登搵到有另一位絲打係同一間寵物店買貓,佢張針卡直頭比人擦過啲字再改,
我同果位絲打交換左電話 佢都話佢隻貓買返黎第二日已經勁冇精神 明明係bb貓但日日訓足24小時咁,唔食唔飲,最後係腹膜炎一星期後隻貓就走左

我同果位絲打真係好嬲 我打左去寵物店嘈
佢屌9我有病未拎返隻貓返去換過隻 有咩大不了
之後Cut9我線 block左我電話
啲staff態度極之有問題

食屎啦經典寵物店
佢地眼中只有錢 冇睇重過生命
收前氹你落坑 收後理得你死
佢只係換到某一隻冇死既比你 睇你好唔好彩 我就接受唔到喇
咩包醫療 氹9人落水炸
呢班人根本係正仆街 負責賣既係 營運個班都係
見過啲黑店職員離譜到洗眼水倒左落隻耳到 痴9線
真係咪幫襯寵物店,間間都係黑店
仲有呀,所有既寵物用品佢地都收高左好多黎賣,樣樣野都300蚊起價,例如同g既一包貓糧 係真寵物店只係賣緊15x蚊左右,最平最細個寵物袋賣人9xx蚊 黑撚到
間間都黑店
100%認同
做過寵物店短短幾個月
有一日返到去有隻狗仔死左郁都唔郁
老闆叫我直接搵個遠啲嘅垃圾筒丟左去就得
雖然間野執左好耐 依家諗起隻成身硬哂凍哂嘅狗仔屍體都好有陰影
係養殖場呢個問題唔解決之前 狗仔係商人心目中都只會係一種貨品
樓主都係唔好買住 慢慢睇下有冇機會領養啦
唔洗理班道德L
你自己上網搵下有冇你想要果隻品種既自家繁殖
問下朋友,搵下breeder
最後都冇就直接去店買啦
你想養名種仲要係幼體既話根本上冇可能領養到,同埋你去「領養」都係要比錢。
勸你領養或者正正經經搵間好啲嘅狗舍

旺角嗰啲全部都係呃人,我有養隻哥基,係直接係狗舍接返嚟嘅,旺角個價起碼貴成2、3倍,差唔多價嘅唔係已經大個左,就係個樣鬼五馬六,我個人就覺得食水幾深。

同埋如果係直接喺狗舍買,你起碼可以搵下買過啲人隻狗返到屋企有冇事,係旺角買,出左門口就冇人知冇人講架啦,除非佢搞到好似前排有個人嘈上東張西望咁,但係搞到咁就無謂啦,大家都係想要隻健健康康嘅狗而唔係同人嘈交要賠償姐

當然最好就係領養,俾個機會人地啦,雖然我自己都係買都唔係咁好意思話人⋯⋯

To long don’t read version: 領養>狗舍>>>>>旺角
諗起以前興養迷你豬,比人呃越養越大
幾錢 識唔識廣東話
做過mk勝利道寵物店
好多病狗
4皮,識吠唔識喵
想養貓仔 考慮緊買

試過領養但個冚家鏟義工自己keep唔俾我
係連登講買寵物真係預咗俾人屌
終於要養佢一世
我都唔明買翻隻自己鐘意既品種有咩唔啱
當然唔好係啲無良breeder 寵物店買啦
我覺得睇下人地屋企自己生既可能好啲
不過香港好似無點見到
可以上facebook grp睇下有冇自家繁殖 啱就要求上門睇下 同埋要落訂就最好唔好除非係有信用嘅breeder 我都明好多人都有自己心水嘅品種而果啲冇得養 但係最好都唔好係寵物店買
返大陸買一隻$500-$2000
買幾隻落黎邊隻岩咪留低
其他咪放生 死左咪由佢
其他攞嚟做狗肉煲 補下身
認真梗係上網搵啲人生左胎
之後俾錢佢好過
起碼人哋屋企養開好食好住
我係係新界某合法狗場買既
環境唔係想像咁恐怖
就算場內成犬 (我估應該係D爸爸媽媽) 都係乾淨企理既
而且成犬無困籠 有大地方比佢地走動

領養當然最好啦 但有時候中意某些品種領養又好少有等等
如果寵物店同我呢個狗場比較 我覺得呢個狗場好D
去旺角買狗
俾完錢可以準備定幫隻狗身後事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞