認真問 濕疹,腸胃朋友請入,關於益生菌!! 有冇人研究開

44 回覆
2 Like 2 Dislike
今日我都開始食益生菌同抗組織胺藥
暫時由中午食完到而家冇咩點痕過
益生菌我係買呢隻https://www.catalo.com.hk/product-detail.php?id=282
抗組織胺就Cetirizine
1)多食綠葉蔬菜(鬼佬菠菜同生菜)、蒟蒻,始終天然食物最養益菌

2)濕疹最好係食土壤益生菌,但係香港買應該幾貴
咩叫做 土壤益生菌?
我又無食開omega3喎
係見好多人食咩咩素
我淨係因為腸胃同濕疹 所以想食益生菌

哦姐係Lp 同LGG其中一種 ,其他就搵返腸胃既菌就ok

你果隻係人地介紹?
因為有好多因素
有d人係因為 接觸花or貓果d
但我主要係腸胃所以咁 同埋免疫系統
所以我就算check到 都無用
我係要醫個源頭
我係會想食呀 只不過唔知簡邊隻好
今次想的起心肝一次過搞掂佢
唔想hea
Google下英國牌子,會比較多土壤配方益生菌
想濕疹好凈係益生菌唔夠 我個人認為omega 3更有用 我都係自己上網做research自己搵嚟食

最好緊係LP同LGG都有啦 搵唔到咪退而求次
有冇推薦?
我見好多都有晒epa同dha
成日放臭屁食邊隻好?
Iherb 呢幾日平
lm
巴打有冇包膠,想買嚟試下
你個朋友食邊隻食到濕疹好左 我真係想試
路過
師兄 最後食益生菌有無效?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞