認真問 濕疹,腸胃朋友請入,關於益生菌!! 有冇人研究開

44 回覆
2 Like 2 Dislike
益生菌冇用
你試過? 可唔可以講多小小呀
Thx for sharing
呢隻係有人話岩你 定隨機試吓?
成效覺得點呀
因為我見佢無咩講 有幾多億同幾多種既資料
平都緊要 但都要搵岩
我最緊要搵到有效 同適合
你係因為成日肚痛食?
咩牌子其實唔係重點 係個膠囊入面有邊種菌 得幾種菌係對濕疹有效 其他都係純粹改善腸胃
點解唔飲益力多
成日賣廣告
屌 我真心想問
我連簡邊隻都唔知 點賣廣告呀
其實仲有幾隻咩 丹xxx 其他
但我見無特別 就無提
我想快d好
係呀 但我又唔係好識d種類
但綠色呢隻好似有for濕疹
但我都想調理埋腸胃
肥唔到我
纖維粉係唔係橙色嗰隻英文
我返工有人介紹我
但好似係減肥同胃氣
人哋百幾$200.1樽
你益力多10幾蚊一排
同埋亦都主要係糖分
飲撚到糖尿病都未得
食下奶克
好有用
但好麻煩要日日捽奶
同埋好酸
https://www.ihealth.com.tw/article/%e7%9b%8a%e7%94%9f%e8%8f%8c/

你啲下你啲心水有冇LP同LGG菌 有就可以買

你想多功效嘅就搵一隻係有齊你想要嘅菌種
你呢個網好detail呀 thx!
但我發覺上面果樽有幾隻菌個網無

但果樽反而無LP同LGG
同牌子另一款既沖劑先有 好奇怪 但呢隻又唔係叫過敏
睇黎 係要上去問

你自己有食開?
好難全部都有咖 唔好咁貪心 有其中一隻就ok 其他菌種你可以揀下啲配搭

我有食開呀 我都係跟住啲菌種有咩效咁去搵

如果要食supplement 強烈建議食Omega 3 凈係要EPA唔要DHA 我覺得好有效

食過好多種類嘅supplement我覺得凈係呢兩隻最有效 其他咩洋蔥素綠茶素等等等等都冇咩用
原全唔明濕疹同益生菌有咩關係
你接觸到致敏源令你產生敏感反應
你check下你對咩敏感好過啦
如果濕疹同便秘兩樣都有 咁應該食邊隻
想問下邊隻有齊LP 同 LGG
life space大人嗰隻有 我都食緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞