信用卡討論區(101)破百,珍重

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Reward更新完都係無講係咩活動推廣派咗彩
想問下匯豐visa signature ,最高2.78/里,係基本1x 25/里,之後3x+自選全部落一個cat 5x,total 9x, 所以是 25/9里=2.78 /里?

即係如果我只是落4個,就係3.125/里,落1個就係5/里?

覺得有d複雜
你用咩方法申請快到咁?
1X = 250/10 = $25/里
4X (VS又中cat) = 250/40 = $6.25/里
9X (VS中5X cat) = 250/90 = $2.78/里
申請咗一星期多
昨天收到成功apply的sms
login ebanking,揀apply for new card(咁上下,具體用字唔記得)

然後direct咗去一張好簡單嘅申請表,淨係入返用緊嗰張花旗卡嘅卡no.(同埋姓名?唔記得)就可以submit
我都係黎個方法算,下個月先再試多次
扣citi八達通信用卡自己自動增值條數,所以玩呢張卡的話首先要減增值額,再配合埋交通回贈儲夠$250再 trigger citi八達通信用卡自動增值一炮過燒左佢

平時就用第二張八達通經八達通銀包增值citi八達通信用卡
我收到200 唔知係咪之前apple pay
早排申請咗citi信用卡,有冇得check批卡進度?驚交唔齊文件佢又唔追
交唔齊佢唔會追你,我就係伏左,冇野補交都要入去交空氣佢先會再去下個step
可以減額 要點申請 打電話?
賣咗啦,可以講
睇左,佢都係講大路野
最近信用卡都無乜特別
冇人講咪你講
講下百記做任務單野囉
得返3.5個工作日,AE都仲有少少機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞