其實有冇人賭美股未日期權?

167 回覆
3 Like 26 Dislike
咁應該點
我就係上黎求教
條友未明根本升少d都追唔到時間值,末日個d咪最多講緊幾日,當你call係550,依家480,後日期權收皮,今日升10幾廿蚊=4-5%了都要輸錢,咁究竟仲坐唔坐落去,如果錯邊剩返堆毫子賣唔賣都=輸曬
我當你玩100美一次,你首先有心理準備黑起上黎要輸幾千美先贏一次,贏個次唔一定補到條數,中間仲有手續費要輸,最後發現攪完一輪不如買正股朴暈自己,如果輪證係個客著數既,唔通班友真係呢排賺夠益下班散仔咩,當然你有權朴親都中,要中邊再中價好撚難,你咪試吓今日起係試吓抄低入邊隻當入左,你輸得10次8次就會放棄
買左少少31/12 AAL 20 CALL
再近唔敢買
其實可以架 但你真係捉一啲最後交易日既權
即係星期5 搏佢大升大跌 仲要距離現價有一定距離既權
搏中就十幾廿倍 唔中就至少冇一半
但你要識捉啲大行情日
買options 本來就要預total loss
仲要未日

你去買馬扑唔中飛有得claim番錢?

其實唔難
你咁既價末日邊有人接貨

係咪講緊我 🙈🙈🙈
嘩 好勁 👍👍
第一,我係講緊賭,講投資出返去 升8成對我黎講太慢
第二,未日期權講緊最後一日星期五先買,最後一個星期我都嫌太長輸時間值
第三,無人買賣我唔覺得,好多成交
第四,我貼左snow上星期五兩隻call put
星期四收市334 上10% 下10% 當係$300同370
你睇到一隻當然total loss 但隻call升左十幾倍
我兩邊買都有利可圖,呢個係本貼重心
個問題問係:
1. 點解解snow? 答: 因為snow星期四大升20%,星期五再或大跌機會大(我自己覺得)
2. 點解買+/-10% 而唔係20% 30%或者 7% 5%?
答:呢個想聽大家指教下
真 試過玩上癲輸咗大半個倉
做2邊幾正,不過我做開SCSP多
我都話,開d好遠
但都升得勁快
有無試過 被人爆單邊
橫盤輸到趴街
是的,但輸哂都是200%
但只要嬴一次,1000%,1500%係返哂到
唔郁既範圍太大,可能就算郁上下3%你都係total lost
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞