炎柱嘅死對後面劇情推進有咩幫助?

236 回覆
155 Like 269 Dislike
上一 講過岩柱係300年入面見過最強劍士(唔計緣壹)
無一郎有上一同緣壹血統
有 佢細佬受唔住打擊兩年後變咗弱智
凱特好似一開始係鯨魚島就有出場不過當時未有講會係咁重要嘅角色
諗諗吓 小岡成長根本唔係重點
如果凱特冇死,最後應該冇人頂貓女
本來已經唔夠打尤匹同普夫,加埋貓女應該會滅團
呃到到咁多on9仔課金睇已賺凸喇
讀者睇完無耐就唔記得過程

直接證明鬼滅幾咁爛尾同草率完結

最尾都唔知畫緊乜春 戰力設定亂七八糟

無一場戰鬥係深刻

利申 我都唔記得有冇用

反正套野成撚日一個回憶就出招新技 但無解釋來源 之後亦無繼續著墨

例如初期主角可以用氣味搵到對手弱點

中間已經捨棄左個設定 on99
炎柱大哥!一早估到你會喺度出現
因為用火系只可以有一個
其實係無咩意義

主角設定本身都係熱血修練形,基本上無人死都會苦練,邊個死邊個激發, 個margin都唔係高得去邊

舉番個相同例子你地參考, 真正對劇情有幫助既死, 就係:

天元突破既大哥死左, 就真係影響倒主角好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞