炎柱嘅死對後面劇情推進有咩幫助?

236 回覆
155 Like 269 Dislike
上六同上三程度應該差好遠
想死咪死囉
咁樣駁故有咩意思
其實XXX唔死都一樣可以同樣結局
屌你咁梗係啦, 啲劇情咪又係人作既
唔關日記事
炭仔祖傳嘅火神祭舞: 火之神神樂就係日之呼吸
作者無里頭用前世記憶嘅方式教炭仔
其實死唔係最sad, 根本死只係一個結果, 而唔係故事既重點
最sad係個種無力既不公平
作為人, 奮力大半人生去鍛鍊, 係對鬼有利既情況底下救人殺鬼
斷手腳可以即刻重生, 而人只能夠擁有一次, 斷左既肢體/生命唔會再重生
你將內容比擬資本社會, 你就會明白個種無力感
無限列車後面既劇情睇到噴撚哂血
直頭好似趕住快D作完就死咁
小剛同凱特識咗好耐㗎啦 好係係凱特同佢講佢老豆係hunter小剛先會去做hunter. 個情感根基穩固好多
當時套野好似就黎比人腰斬?

當初睇漫畫個陣連蜘蛛山都未去
仲岩岩開始見幾隻識用血鬼術既鬼
之後漫畫突然瘋狂趕進度
之後打親既都係十二鬼月
所以我覺得炎柱既死係唔完美
唔似天元突破咁有用時間同篇幅去刻畫個角色
但係佢既死係合理
因為我當初睇個陣已經見到d留言討論緊
呢套野幾時會腰斬
咁既情況下趕工出黎既角色都算得上大成功
睇漫畫冇乜feel
諗多左
樓主睇晒漫畫未?
劇場版係交代第二季之後既事
教佢同止血同佢嘅死無乜關係喎 佢唔死都教到
動畫黨一開波以為柱係死神隊長
點知原來都係廢,個個唔係死就殘廢,感覺上覺得鬼滅隊真係得幾條友打得
鱷魚:俾人保護而生存落嚟嘅人就繼續體會淨係可以俾人保護嘅滋味啦
都唔好拎富奸同呢套野既作者比
一個無限停刊,一個完整結尾
係咩身體強度係其他人7倍
因為主角要用火,佢唔死會搶佐主角風頭

無大哥既說話炭仔點贏無慘
大哥無輸 贏埋無慘
唔係好明點解對主線有直接影響嘅劇情會放落劇場版

你唔可以expect所有人都有入場睇
死得好撚柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞