點解疾風傳最後鳴人粒普通螺旋丸同佐助千鳥加天照打和?

159 回覆
29 Like 4 Dislike
佐助對鳴仔嘅態度係

1。垃圾吊車尾
2。不得不承認係一個對手
3。覺得愈嚟愈接近自己想收佢皮證明自己先係優秀

其實成個心態對佐助嚟講都係 屈辱
重睇啦
佢地終結之谷呢場交真係睇到哭
建御雷神=天照+千鳥
佢幾時開始用我唔太記得啦
天照本身真係最強物理攻擊,但佢嘅攻擊手段係燃燒,對於能唔能夠增強作用係貫穿嘅千鳥我唔肯定。客觀睇我覺得建御雷神嘅效果係貫穿然後燃燒。
真係要有書先解到哩個問題。
最尾再一次證明鼬係親生仔 一個加佐左頂百幾個加鳴門
補一補充,加具土命係可以透過改變形態去增強殺傷力(應該係基於鋒利度)
唔夠魔
用螺旋丸打六七個水塔咪要改下水塔既排列方法,或者分開六七粒黎搓lo

其實岸本明明就係特登安排到兩個主角實力相約,等大家期待佢地決鬥
水塔個scene重點係佐助既心理描寫,佢係「覺得」鳴門個水塔爆得勁d所以自己比唔上鳴門,令佢決定投向大蛇丸

但讀者係知道兩招既分別,佐助既「誤解」係促成緊兩人分開既悲劇

無記錯既話好似決鬥完嗚門都有個差唔多既scene,又係覺得自己比唔上對方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞