點解疾風傳最後鳴人粒普通螺旋丸同佐助千鳥加天照打和?

159 回覆
29 Like 4 Dislike
完美品質
佢補埋結婚真係唔話得
揾 伊魯卡 做佢 證婚監護人
真係咸撚咗

除咗 首尾呼應
仲證明到 《羈絆》
最勁唔一定最重要
最重要先係最重要

不過真正咸到痴線
係 200集 嘅回憶
同 春道打林田惠 一樣
2個一齊暈
邊個早起身當贏咗

第一次係佐助 早起身
第二次係鳴仔 早起身

Super
Don't try to know it feel it
好正 kakashi train boruto
由阿爺個學生 老豆個老師 教個孫 螺旋丸
傳承感好正

屌佢老母小太刀要寫死鳴人
好光滑
吖吖吖吖吖吖~吖吖吖吖吖吖
如果轉用雷切應該贏到
博人傳博人成碌撚咁 木葉彈本身都多

有high ground 都係要死

或者變龜
的確有而個setting
卡卡西都話「螺旋丸就係將卓羅凝聚 以超高速不規則方向旋轉,再加以壓縮」 如果卓羅量愈大,威力先會提升,先可以出到大玉螺旋丸
好似卡卡西而D少魔撚,螺旋丸就算識都係勁極有限
如果卡卡西用勁極有限就寧願唔用咁解
(普通睇卡卡西螺旋丸威力只係等於嗚人細個用嘅威力)
一套咁既垃圾都要研究?
因為螺旋丸本身都幾雞肋
修練三個階段入面,完成都兩個階段都只可以係樹到留底個淺印,用苦無一野都可能劃深d,要有高破壞力就要完成第三階段維持,呢part先係最難,鳴人都練到隻手殘廢一般人既體質點支持到呢種修行

仲要真係練成左係實戰都有兩大問題
1.攻擊距離,螺旋丸要近距離觸及敵人先有傷害,係機動戰中要擊中敵人一係就有飛雷神呢d瞬間迫近敵人既招數,再唔係就要有捆縛招數輔助。
2.持續時間,係爬樹定風遁修行既章節入面都提過,忍者間既戰鬥伴隨著機動戰,移動過程間提煉同維持卓羅輸出係好困難。螺旋丸作為A級忍術難度就在於維持高強度卓羅輸出係特定空間。咁樣係機動戰中,鳴人移動期間使出螺旋丸仲可以維持到幾多秒

就算上述兩個問題解決到,都要面臨機會成本既問題。就算到火影中期,忍者大部分都係高攻低防既存在(除左須佐,尾獸衣呢d特技)。有能力修練A級忍術既中上忍點解要揀呢種雞肋招式,練個B級遁術仲快靚正
佢成百倍mp喎
廢技x10倍魔咪同高級技打和囉
千鳥有雷屬性就好易學
仲係無人答到我問題
正解 天台打水塔果陣已經講咗千鳥廢啲啦
你出直拳同李小龍出直拳一唔一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞