[一代神作完結] 進擊的巨人 The Final Season

1001 回覆
214 Like 9 Dislike
漢吉係幕後boss
我上維基睇唔到最新製作委員會嘅details
但應該唔同咗 如果唔係照用舊個個就得
咁呢啲佢接個陣已經知
第一季做響左個朵利用完就唔擺低唔理
我明佢想賺錢
但咁去拖一部動畫好唔負責任
重要係一部咁好既原作
其實可以換studio 做 只不過冇乜人想接
唔係咁多間好似WIT咁抵得諗 收唔多錢但俾咁高質素
當係比漫畫多啲時間畫咁囉
而家頂唔到咪要搵人囉
我覺得抵得諗既係mappa
WIT拖4年搞到熱潮冷卻仲要中途換studio做都仲肯接
不過其實點都要拖 冇計
完第一季個陣,漫畫都係啱啱完第二季個到
就算比佢即刻出第二季,之後王政都係要等3,4年 不過就可以爆埋第二季嘅
同埋wit應該冇得話事
mappa睇佢做咒術迴戰都唔錯
間嘢係幾好 巨人半上神臺咁大壓力都肯接
呢個真 仲要吃力不討好睇得出mappa野心都幾大
打戲真係好放心
文戲就未睇得出做得好唔好,咒術暫時未有啲特別重要嘅文戲比大家睇吓
始終嚟緊巨人依季最緊要都係啲文戲,做得好定差真係會爭好遠
有幾幕我都諗緊佢動畫可以點表達真係好考動畫組嘅功力
不過都係嗰句好期待

究竟係木棉花播定VIU播?定係兩邊都會播?
木棉花代理 viu轉播
叫我?
香港Netflix 無?我見台灣好似有
其實日本動畫業係咪出左問題?
付出同回報唔成正比
搞到一大埋好作品冇續集
係咪應該改革下?
正呀,黃viu 好快手
唔怕悶可以睇下
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%88%B6%E4%BD%9C%E5%A7%94%E5%91%98%E4%BC%9A%E6%96%B9%E5%BC%8F?wprov=sfla1
問題係喺到 不過唔係咁易改變業界
最慘嘅係最底層嘅畫師
https://youtu.be/Tvj-XnVKQI8
特登掉轉
竟然有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞