[一代神作完結] 進擊的巨人 The Final Season

1001 回覆
214 Like 9 Dislike
中3睇到u grad 了
香港台灣都有人追sao啦但普遍都係屌佢多
https://youtu.be/qZ9NlThB3SY
但夠架仔追sao多人咩? 係日本 Sao比巨人更賺錢

MAL評分係奇怪 評分通常都好兩極 一係好鐘意先去評分 一係好憎先會上去屌
冷門作就算係香港台灣都無乜人睇啦 睇完唔鐘意既人都大把唔係鬼佬獨有
聽日啦
同步播字幕點搞得切
原片一早俾定啦
其他番都可以一個鐘後出
呢套唔知
睇嚟未播都會爆第一個po...希望爆走啲劇透撚
累街坊
未播就爆po
巨人反攻上呀

睇呢度

請即block呢條劇透仆街

山中無山莫山山

我都想知有咩冷門佳作係低分
通常有小眾支持, 又冷門既, 必然係會7分以上, 8分9分好常見

睇呢度

請即block呢條劇透仆街

山中無山莫山山

https://lihkg.com/profile/79234

唔否認有班人係逢紅必反
但多人反鬼滅原因唔係因為佢紅
而係因為佢名過於實
同樣道理巨人紅就理應少啲爭議
鬼滅有啲混戰feel
一開始有班細路周圍拎鬼滅挑機 Twitter 上面大戰
到之後激嬲咗其他fans 搞到參戰
原本巨人同Eva等緊今年出結局 就冇啦啦比鬼滅(可能係捧殺)搶focus 之後就貫性見到正反兩邊打口水戰
我都明大部分都係主觀感受
但有好多無辦法量化嘅唔代表無得討論
例如伏筆,畫風,人物描寫,世界觀,有無爛尾,敘事節奏仲有好多好多
例如鋼鍊係公認神作就係咁解
都唔知有咩好比
明顯target market完全唔同
一套大人睇一套細路仔睇
拎黎比果個都低能
Agree 唔通拎多啦A夢 柯南比咩

所以唔知D人拎鬼滅引戰嘅心態係點
細路仔唔識諗咪算 但有班人硬係要踩底人
總係要有啲動畫係俾細路仔睇架啦
拎套細路向作品黎批評唔夠深度世界觀唔夠大
不過有啲人唔忿氣鬼滅吹到神作咁
利申我都係 不過真係一套好「動畫」
漫畫不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞