Camera messenger bag

49 回覆
0 Like 2 Dislike
yes 我用mirrorless (Sony A7 系列 同Leica M系列).
Brixton好大個架。唔好比佢網上的圖片呃到 , 可以放13" laptop的
DSLR 都絕對冇問題.
brixton 好大個 ONA bowery 先細
但佢就係太細 HADLEY PRO 實用D
佢隻布好容易磨到啲衫起毛粒
之前有個用咗一排就頂唔順放咗
始終覺得domke 最型,雖然保護性好一般
係喎 打錯咗
有部15“MBPR想放埋所以睇緊Brixton
巴打啲ONA係邊度買?
呢個牌子mobile01都睇過
唔知評價點
ONA 官網 之前都係20%off
官網 同埋 Meteor
官網耐唔耐會有特價
Domke 保護我覺得都ok wor.
我以前用film SLR時係用Domke F-1 係東英天祥買,好似7舊水
用咗10幾年都未爛.
Bowery 如果用Leica M其實超級fit, 高度深度寬度都直頭為Leica M設計感 . 如果唔放尿袋個啲可以放2機3鏡.
我放2機2鏡+尿袋,幾筒菲林,notepad, 少量accessory 都fit.
係呀 我都用M 機 兩機兩鏡都冇問題
ONA官網宜家有HOLIDAY25 promo code
但係add咗入cart之後apply唔到
認真對隻brixton有啲興趣
ona d皮好撚重
如果帆布brixton點睇?
見有個牌子聲稱 Madein Germany
有冇人用過?
https://oberwerth.com/en
如果meteor有現貨, 你可以上去試下個重量
不過佢網頁好似係show out of stock
Peak design 技術上唔係唔好

不過就好似gundum 背囊咁搶眼
係德國牌子,我無用過但我係外國Leica Store 摸過下,造工唔錯。
有啲偏重,造型設計太方唔太鍾意,唔係著smart causal 甚至formal attire 孭佢哋袋感覺會好奇怪唔太襯.
買brixton 不如 hadley pro
Brixton 的確靚仔嘅,不過就重囉。 實用就一定Hadley好啲。
仲有就係Brixton無咁上下高唔好買, 無180+條帶縮到最短都過屎忽
果時買bowery用一日已經即放
重到唔想拎出街
帆布款唔會買呢個牌子
Bowery 同Hadley Small Pro 差唔多重渣喎...
皮嘅細messenger bag 除咗Artisans and Artist 之外我諗唔到有邊隻明顯輕過Bowery.
我用皮款又ok wor
夾M 機真係一流
我覺得ONA佢跟本就係出比leica 人用
有個Berlin用咗好多年
啲皮越用越靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞