Camera messenger bag

49 回覆
0 Like 2 Dislike
Billingham, Artist & Artisan 同 ONA大家點揀?
諗住擺一部6Dii加兩枝prime
我用緊Billingham so far冇乜缺點
師兄用緊邊款?Hadley Pro?
我見啲靚色black friday都無特價
係呀,我買果陣未有Hadley one,唔係應該會買佢
想綁到腳架有邊款推介
peak Design sling v2
用緊Hadley one

有個位可以放notebook 幾方便
容量夠大 不過如果full load,單邊膊頭揹都幾辛苦
略嫌shoulder pack較bulky 比較硬身
如果出街想輕便,就未必會拎佢
可能揹個sling就算
Thx巴打
Out budget 咗少少
Peak design 始終太相機袋味
巴打用M43?FF DSLR會唔會放唔入?
Fuji
ff bofy+ kit lens 應該可以再放多一支鏡
佢官網show埋內籠大細尺寸
你可以預放幾多gear
€800一個袋巴打都afford到
巧型啊
唔該曬巴打 天祥同Billingham官網買有分別嗎?
有時喺街見到有人揹佢 都覺得有陣龍友味
exact7ly
啱啱出個時有想買過
後尾太多人用 係人都知係相機袋
有陣龍友味就放棄咗
hadley one 我係天腸買, 佢好似係香港嘅官方代理
唔該曬巴打
不過都係睇樣嘅
如果carry到,就輕鬆
不過自問
用緊peak design sling 6L,幾好用,size岩岩好,唔放相機做行街袋都得
3 個牌子我都有

A&A GCAM-1000
Ona Brixton Leather, Bowery Leather
Billingham Hadley Pro, Hadley Small

最輕就A&A. 最重ONA
我自己用得最多係bowery, 2 機2 鏡+尿袋 +雜物+notepad 岩岩好fit, 單扣最快最方便開

如果拎得多鏡頭就A&A

要帶tablet/laptop 就Hadley Pro.

Brixton 好少用,因為太重。同埋太深,如果我拎大機我會寧願孭Peak Design 背囊,舒服啲同埋啲擺位fit d
用緊台灣牌子wotancraft pilot,好輕
thanks巴打!
巴打用mirrorless? 隻brixton好似好細個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞