★著名經濟預言家:美股明年4月恐瀉40%!永遠不會恢復過來!

170 回覆
43 Like 180 Dislike
入美債咪得玩過債市同滙市未,股市係美債美滙眼中根本細到無論,世界唔係只有股市可以投資
fake news
何謂永遠?
人類3年後滅亡所以冇機會翻身?
哩位專家有無持股,放撚哂未?
其實任何時間都有人估升跌
只要人數夠多
緊有一兩個人中
情況就好賣波料 大包圍 緊有一個信徒中
而好多時啲分析每個都有自己理據
所以大家要做好風險管理
Harry Dent 差唔多十年前就預言話美股會跌到卜街,結果美股就破頂又破頂破咗十年。不過佢背後講嗰套理論好似年輕人口趨勢、經濟周期呢啲查實我本身係 buy 佢嘅,不過佢講嘅嘢實現嘅 timing 就好難講,事實 timing 計佢起碼已經錯咗十年。
自從FED可以無限QE之後就無咗熊市呢回事了.
屌,升市味炒,跌味入sqqq
美股升多40%
2030年美股終於大跌一半

跟住就會話「yeah! 佢一早預言而且講中左!」
好驚,即刻清倉
好似佢唔知道美帝會無限印銀紙QE咁
佢知呢樣因素,查實一般睇經濟遲早爆破嘅人,通常認為唔可能單靠印錢解決經濟衰退,印錢發債此終會有上限,印錢嘅經濟效益終有一日會抵消唔到債息,借貸額越大風險越高,民間借貸嘅意欲亦會越嚟越低,冇民間借貸支持貨幣供應量就唔可能大增,呢啲都係佢經常講嘅經濟理論。
查實佢講嘅爆破我覺得唔係唔會發生,佢冇辦法準確預測嘅主要係 timing。
不過佢講爆破都講咗十幾年,事實佢繼續講落去的確遲早會俾佢講中一次。
真係咁犀利既話 點解日本央行救唔到日經指數?
侵侵同雜種算唔算成為世界罪人?
呢兩條仆街一個玩貿易戰一個玩病毒最後令到好多企業倒閉
因為美國要質死你囉
broken clock is right twice a day
因為美元個個都用
都係買樓好
因為美帝係美帝
當全世界都印銀紙
就無債 爆煲依個問題
只要世界keep住玩, 全世界都唔會爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞