★著名經濟預言家:美股明年4月恐瀉40%!永遠不會恢復過來!

170 回覆
43 Like 180 Dislike
條友2017 講到而家
呢20年佢keep 住開對家,相當唔容易

密料5號仔又有D痴到老米選舉舞弊案件,危
專家買左認沽期權未?
你話到俾我知邊個地方有能力吸納前所未有既資金潮就得啦,唔玩資產唔通玩支那債卷呢的無底深潭?
著名經濟預言家係咪L巴
睇標題都知on9
升唔起就叫人做淡

班大戶做對手又賺一筆
當係債本位
打冧其他國家債就會搶美債

又可以繼續印
咁仲有排玩
做多左啦。。。
咁佢做空未
就算係真4月前都夠退休
因為4月前先升40% 跟住4月瀉40%
老貓開post就放心了
唔係啩?大淡友估內地樓價恐瀉逾8成!

據外國傳媒報道,著名「大淡友」、美國金融市場研究網站Economy&Markets聯合創始人Harry Dent撰文唱衰中國樓市,直言中國樓市泡沫已陷入極度不堪,情況與1980年代的日本十分相似。

他指出,1980年代正值日本經濟泡沫頂峰,當時的日本人可謂在全球呼風喚雨,主宰着全球市場,撐起了美國樓市。在1989年日本股市及樓市最頂峰時,基本上是日本人炒貴了美國樓價,不貴不買。

Dent表示,現時中國買家在全球掃貨的瘋狂程度就是當年的日本,尤其是炒貴了以英語為主的地區,例如澳洲、新加坡、美國、加拿大、英國等。

....

Harry Dent是美國著名淡友,3月時曾預言美股恐在今年7月左右見頂,並開始大跌市,整個跌浪恐會持續至2017年底,屆時道指或低見5,500點至6,000點,即最多狂瀉7成或以上。

2016年8月3日同連登廢淡有咩分別
睇連登仔d反應就知股市冧硬
即係4月升40% 仲要永遠都唔會跌番落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞