潛力股推介($pic)

615 回覆
10 Like 25 Dislike
睇到D鬼怒屌GIX 即沽 直頭skip埋GIK
所以我all in tsm算
tsm真係好夠信心
Aapl tsm arkk 都可以月供
Nio
必買
電車三傻不了
Arkk勁到傻 pic係睇好佢個基本面 做好資料搜集你會充滿信心

https://youtu.be/vK-u4FRD_Sg

Jim講句野真係引左好多人埋黎 bft上次爆升又係佢講一句野
下年apple年,佢隻芯片,apple car

同埋我覺得佢下年會出隻革命性既產品 (同佢隻芯片有關)
岩岩我都睇緊
https://youtu.be/3oqg3TAwmyE

精簡版,下年ARKK ARKG AAPL TSM XL我都長渣了
XL佢本身有曬幾個出名公司訂單做宣傳 用佢地個名黎招客都好名吸引力 百事 可口 fedex
Cramer個推廣作用超強勁 Twitter多左好多人留意同買入 同時大量散戶進場 大概17-18以上泡沫超大 如果星期一升到廿幾 係咪應該獲利賣一半先(上次升到19冇賣有d陰影)但又少怕唔回調大家點睇
唔係佢講一講真係妹下妹下咁跌唔知幾時升
冇計 佢仲好新未被發掘 我覺得佢真真正正上軌係佢第一份財報
呢隻野最初邊個講先
你指?
我發現佢果時13蚊 係Twitter有個鬼佬tag左fisker所以見到佢 再搵資料覺得幾好個鬼佬係個普通大叔黎
到價一定走一半先,再觀望下。

我地個價基本唔會輸 。
突發!美國通過9000億美元刺激方案

長達數月的美國兩黨刺激法案談判終於露出了勝利的曙光。

美國參議院多數黨(共和黨)領袖麥康奈爾北京時間週一早間表示,國會領導人已經就近9000億美元的新冠疫情刺激方案「敲定了一項協議」,國會領袖就刺激方案已經初步達成一致。但美國眾議院議長佩洛西也提到,擬定好協議需要一些時間。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1566331-20201221.htm
屌仲未買 arpk
都係個幾隻 ARKK ARKG AAPL TSM
點睇 聯電
俾tsm禁住黎砌 , 依家8.2當睇佢tsm1/10市值上到10蚊都賺唔多,不如買龍頭tsm。 重點係tsm唔會大跌最多橫你幾個星期。
聯電其實依家唔發展高階晶片
主打低階
我之前都係咁諗 8.5買左 ,諗住低階都有佢市場,中晒伏依家個市場升既大部分都係創新科技野,玩低階注定係股票市場上面搵唔到食

例如有tsla我都唔會買3傻
7.9我考慮過入,但最後無入
ALL IN ARKW好過
信契媽好過 依家9000億又傾掂,契媽又火箭咁升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞