★華富邨重建分三批清拆搬遷 首批居民2027/28年搬入新樓

214 回覆
29 Like 16 Dislike
真係可以逛下,有幾期唔同嘅設計而各有美感。都喺香港公屋嘅以前+現代比較少有嘅空間+設計。
其實每次重建都要搵隔離新地剷光先可以重建
D地咪遲早用完
真 我得唔倒你都唔洗指意得到
又唔諗下40年前依d爛地無人肯入
人地入左去住到依家叫做靚靚仔仔就係度吵話點解咁靚
巴打,係難。要執生睇下可唔可以跟住客一齊入(當然唔太建議,保安問題)。但都可以去啲唔同期嘅樓座嘅花園影下相,可以俯瞰葵涌+青衣+對面港島嘅景色。
巴打,係難。要執生睇下可唔可以跟住客一齊入(當然唔太建議,保安問題)。但都可以去啲唔同期嘅樓座嘅花園影下相,可以俯瞰葵涌+青衣+對面港島嘅景色。
佢起公屋 真香港人根本申請唔到
點解唔起私樓
邊到
華基下面?
可能OP有得say no?如果係起,好似起多間OP酒店開心啲
成班連登on9仔
起公屋先仆街
比哂新移民住
真香港人就連買私樓都要抽籤
其實一直都好好奇冇裝窗框嗰啲住戶
打風嗰陣時係點過
好唔捨得
利申華富人
拉張帆布擋下雨
正常騎樓個位有玻璃門隔開
最多係去廁所麻煩啲
但呢家人連玻璃門都拆埋好勇
e+d居屋同公屋有乜分別
華富個海景真係好正
一個人有比錢,質素好啲,一個垃圾人住,求其好多!
你係咪冇去過而家啲新居屋
根本就係公屋嚟
只係要收錢咁解
有啲人居屋買唔起,一樣又點!大堂唔同有冇車位!住公屋啲人污煙漳氣!我做廿年公屋嘢!想平咪慢慢等,公屋出身,又要話公屋只比大陸人住!原來全家真香港人都住公屋大!甩名,又係照住!大公司,政府做,比多啲租又唔想,做三行,運輸,飲食,扮窮呃公屋!全港人欠班真香港人!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞